Facebook kasutas miljardit Instagrami fotot uue tehismõistuse õpetamiseks

Toomas Randlo
, reporter
Copy
ELi elanike fotosid tehismõistuse õpetamisel ei kasutatud
ELi elanike fotosid tehismõistuse õpetamisel ei kasutatud Foto: SCANPIX

Facebook teatas, et «söötis» uuele programmile SEER miljard Instagrami fotot, et koolitada tehismõistust erinevaid objekte ära tundma.

Ettevõtte sõnul suutis uus tehismõistus objekte ära tunda paremini kui varasemad. Seni täpseimad algoritmid suudavad tuvastada objekte piltidel siis kui inimesed on need ära märkinud ning andnud käskluse otsida samasuguseid fotosid, kirjutab CNBC.

Facebooki tehisintellekti arendusüksuse juhi Yann LeCuni eesmärk on olnud seda muuta ja SEER olevat suutnud ka fotosid iseseisvalt analüüsida.

Facebook ei valinud Instagramist lihtsalt miljard suvalist fotot, mida kasutada. Valimist jäeti välja Euroopa Liidu elanike fotod ja ilmselt olid selle põhjuseks ELi karmid privaatsusregulatsioonid. Ülejäänud maailma piltide kasutamisega Facebookil probleeme pole.

Sotsiaalmeediagigandi tarkvarainsener Priya Goyali sõnul on Instagrami privaatsuspoliitikas kirjas, et sisu kasutatakse arendustööks. Arvestades Instagrami populaarsust, siis on tegemist ilmselt ühe kõige suurema fotode andmebaasiga, millele on ligipääs Instagrami emafirmal Facebookis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles