Zuckerberg: 2030. aastaks saame nutiprillide abil «teleporteeruda»

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Facebooki juht Mark Zuckerberg
Facebooki juht Mark Zuckerberg Foto: Erin Scott/REUTERS/Scanpix

Facebooki asutaja Mark Zuckerberg ütles esmaspäeval, et aastaks 2030 kasutavad inimesed nutiprille, mis võimaldavad neil «teleporteeruda» erinevatesse kohtadesse.

«Teleporteerumise» all pidas Zuckerberg silmas, et kui kaks eri paigas olevat inimest kasutavad nutiprille, siis nad saavad liitreaalsuse abil suhelda nagu nad oleksid samas ruumis. See tähendab Zuckerbergi sõnul, et inimesed ei peaks enam füüsiliselt kohtuma, vahendab CNBC.

Zuckerberg rääkis, et sellised tehnoloogilised võimalused vähendaksid ühest punktist teise liikumise vajadust, mis omakorda mõjuks hästi keskkonnale. «Loomulikult autod ja lennukid jäävad alles. Aga mida rohkem me teleporteerume, siis me ei pääse mitte ainult edasi-tagasi reisimisest, vaid see on ka meie planeedile üldiselt parem,» selgitas ta.

Suured ettevõtted nagu Apple, Microsoft ja Google töötavad liitreaalsustehnoloogia kallal, mis võimaldab siduda reaalse ning virtuaalse keskkonna. Zuckerberg märkis, et lõppeesmärk on luua normaalse väljanägemisega prillid, mis suudavad kuvada sisu ja ka kombineerida seda pärismaailmaga.

Facebooki juhi sõnul võimaldaks see töötajatel elada, kus nad tahavad ja «teleporteeruda» tööle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles