FOTOD Selline näeb välja teler, mis maksab sama palju kui uus korter Tallinna kesklinnas (8)

Toomas Randlo
, reporter
Copy

Samsungi 110-tolline teler The Wall maksab 180 000 eurot ehk umbes sama palju kui kahetoaline korter mõnes Tallinna kesklinna uusarenduses.

Kuigi teler on juba mõnda aega müügis olnud, siis tutvustas Samsung seda huvilistele märtsi alguses Tallinnas.  

Samsungi võtmekliendihaldur Erko Ensling selgitas, et tegemist on tootega, mille klientuuriks on ettevõtted ja majanduslikult väga heal järjel inimesed. «Klientuur jaguneb kaheks. Üks on valitud hulk rikkaid, kelle maja ruutmeetrite arv on piisav, et see ära mahutada. Ja teised on ärikliendid, näiteks kallid poed, kus sellega saab kliendile pakkuda nii-öelda vau-efekti,» ütles Ensling.

Teleri ekraani diagonaal on 110 tolli. Suuruse tõttu on see ka vägagi raske ja kaalub 112,5 kilogrammi.

Üllatusena võib aga tulla asjaolu, et arvestades teleri hinda, siis pole sellel isegi kõlareid. «See on ekraan, millele klient saab valida enda audio juurde. Ühelt poolt võiks mõelda, kuidas peita kõlarid ekraani taha, aga sellega kannataks helikvaliteet. Teiselt poolt klient võib-olla naudib heli juba olemasolevatest kõlaritest,» selgitas Ensling.

Teler põhineb microLED-tehnoloogial ja on väga vastupidava ekraaniga. MicroLED kasutab üksikuid mitte-orgaanilisi LED-valgusteid, mistõttu sissepõlemisohtu ei ole. See-eest on microLEDid, nagu ka OLEDid, ükshaaval sisse lülitatavad, mis võimaldab saavutada ideaalset kontrastsuse vahet, musta värvi ning ülikiiret pikslite ümberlülitumist.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles