Linnar Viik: HOIA äpp on ebaõnnestunud, andmete käsitsi sisestamine lausa piinlik (15)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Linnar Viik.
Linnar Viik. Foto: JAANUS LENSMENT/PM/SCANPIX BALTICS

Praegune olukord, kus Eesti perearstid ja haigekassa käsitsi Exceli tabelisse vaktsineerimisega seotud andmeid sisestavad, on piinlik, leiab IT-visionäär Linnar Viik.

«See on äärmiselt piinlik situatsioon, see on lubamatu ja väga piinlik,» nentis ta «Esimeses stuudios». Viik avaldas arvamust, et see on asi, mida mäletatakse ja loodetavasti on sügiseks 2021 õppust võetud sellest, mis jäi 2015. aastal või 2020. aasta kevadel tegemata.

Sarnaseid projekte nii Eestis kui ka mujal nõustanud Viik selgitas, et sellise probleemi lahendamine oleks eraldi võetav ülesanne, mida on võimalik koos ministrilt saadud mandaadi ja ressursiga tõhusalt ning kiiresti ellu viia ja juhtida.

«Arvestades seda, milline on meie tehnoloogiline võimekus ja kompetents, mis on Eestis olemas tegelikult, siis see on lubamatu, et selline asi on juhtunud,» märkis saatekülaline.

Mis puutub HOIA äppi, siis see on Viigi arvates praegusel kujul ebaõnnestunud. «Ta ei ole andnud mõjukat panust selle epideemia ohjeldamiseks. Tal puudub omanik,» selgitas ta.

Viik tõi näiteks, et HOIA äpi viimase, nädal aega tagasi tehtud uuenduse sisu puudutab terviseameti otsust, mis langetati juba mullu oktoobris.

Mis aga puutub e-riiki, siis see kindlasti pole ebaõnnestunud ning tervikuna see toimib, leiab Viik.  

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles