LG uus nutiteleriplatvorm saab mitmed olulised täiendused

Toomas Randlo
, reporter
Copy
LG Magic Remote
LG Magic Remote Foto: LG

Elektroonikafirma LG teatas, et on oma 2021. aasta OLED, QNED Mini LED, NanoCell ja UHD nutiteleritel minemas üle uuele, webOS 6.0 süsteemile.

WebOSiga juba tutvunud kasutajad märkavad esimesena ilmselt uut avakuva, mis pakub kiiremat juurdepääsu kõige sagedamini kasutuses olevatele rakendustele ning soovitab sisu, mis põhineb kasutaja vaatamiste ajalool ning senistel eelistustel. Avakuva käitub kui kõigi tegevuste keskpunkt, kus ühes kohas on võimalik korraga näha nii soovitusi ja sellega seotud infot, reguleerida sätteid kui ka liikuda teiste webOS ökosüsteemi teenuste juurde.

Lisaks käib nutiteleriga koos Magic Remote pult, mida on mugavam kasutada ning käes hoida ja sellega platvormil navigeerida. Uus Magic Remote pakub kasutajasõbralikumaid funktsioone, nagu näiteks kiiremat ühendust teleri ja teiste seadmete vahel, aga ka NFC-funktsiooni Magic Tap, mis tähendab, et asetades telefoni vaid lühikeseks hetkeks vastu pulti, on võimalik jagada oma telefoni sisu teleriga või vastupidi. Nii saavad kasutajad vaadata oma telefoni salvestatud sisu suurelt teleriekraanilt, ilma et peaks samal ajal loobuma teiste telefoni funktsioonide ja rakenduste kasutamisest.

LG Magic Linki täiustatud versioon Magic Explorer pakub vaatajatele ekraanil näidatuga seotud harivat taustinfot – nii on võimalik saada erinevate filmide, sarjade, näitlejate, asukohtade ja muu huvitava kohta rohkem teadmisi. Lisaks oskab Magic Explorer jagada huvitavat lisateavet ka teistes LG telerite funktsioonides leiduva kohta, vastava info olemasolust annab kursor märku värvimuutusega.

«Meie avatud nutiteleriplatvormi uusim versioon webOS 6.0 kujutab endast kõige olulisemat uuendust pärast 2014. aastat, mil tutvustasime kõige esimest webOSi,» ütles Park Hyoung-sei, LG Home Entertainment Company president.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles