OnePlus tuli välja uute telefonide ja ettevõtte esimese nutikellaga

Toomas Randlo
, reporter
Copy
OnePlus 9
OnePlus 9 Foto: OnePlus

Hiina tehnoloogiaettevõte OnePlus tutvustas sel nädalal oma uusimat nutitelefonide seeriat OnePlus 9 Series.

Lisaks tutvustas ettevõte oma esimest nutikella OnePlus Watch, millel on arvukaid tervise ja liikumisega seotud funktsioone ning aku, mille kestvusaeg on kuni kaks nädalat.

OnePlus 9 Series nutitelefonide kaamerate arendamisel tegi ettevõte koostööd Rootsi kaameratootjaga Hasselblad, mille kaamerad on pälvinud nii mõnegi fotograafiamaailma suurkuju usalduse ning mille abil on jäädvustatud mõned maailma kõige tuntumatest piltidest – sealhulgas inimese esimesed sammud Kuul.

OnePlusi uusima tipptelefoni kaamerasüsteem – Hasselbladi mobiilikaamera – teeb mobiilifotograafia alal mitmeid edusamme, mille keskmes on tõetruu värviesitus (Natural Color Calibration with Hasselblad) ning tipptasemel riistvara. Võimsa jõudluse saavutamiseks on telefonides Qualcomm SnapdragonTM 888, DisplayMate’i A+ reitinguga Fluid Display 2.0 ekraan ning kiirlaadimislahendused Warp Charge 65T ja Warp Charge 50 Wireless.

«OnePlus 9 seeria saab olema oluline pidepunkt meie tipptasemel nutitelefonide arengus. Koostöös Hasselbladiga arendatud mobiilikaamera pakub kasutajatele võimalust jäädvustada elu erilisemaid hetki tõetruude värvide ja esmaklassilise kvaliteediga,» ütleb OnePlusi asutaja ja tegevjuht Pete Lau.

«Koos uue OnePlus Watchiga pakub meie uusim tipptelefonide seeria muretut ja mugavat kasutajakogemust, kus iga väiksemgi detail nihutab nutitelefonide võimekuse piire ning muudab sellega meie kogukonna liikmete elu paremaks.»

OnePlus 9 Pro

120Hz QHD+ ekraanil on uue põlvkonna ekraanitehnoloogia, mis parandab aku kasutusaega ja jõudlust mängude mängimisel. Warp Charge 65T ja Warp Charge 50 Wireless viivad laadimise uuele tasemele, vähendades oluliselt seadme laadimiseks kuluvat aega. Tänu Qualcomm SnapdragonTM 888-le on see telefon valmis täitma ka kõige nõudlikumaid ülesandeid.

OnePlus 9 Pro
OnePlus 9 Pro Foto: OnePlus

Fluid Display 2.0 ekraan

OnePlus 9 Pro Fluid Display 2.0 ekraani puhul on kasutatud kaasaegset uue põlvkonna mobiiltelefoni ekraanitehnoloogiat, ühendades endas kõige arenenuma OLED-ekraanipaneelide tehnoloogia ehk LTPO (madala temperatuuriga polükristalliline oksiid) ning videomängude mängimiseks vajaliku välkkiire reageerimise puudutusele.

LTPO-tehnoloogia annab OnePlus 9 Pro ekraanidele võimaluse reguleerida värskendussagedust vastavalt kasutaja vajadustele 120 Hz-lt kasvõi 1 Hz-ni, vähendades seeläbi märkimisväärselt energiatarbimist. Hyper Touch tehnoloogia annab teatud mängude mängimisel palju kiirema reageerimisaja, suurendades sünkroonimiskiirust protsessori ja ekraani vahel kuni 360 Hz-ni ehk varasemast isegi kuus korda kiiremini.

Jõudlus Koos 5G toega Qualcomm Snapdragon 888 tagab äärmiselt suure töökiiruse ja enneolematu võimsuse. Tänu 25% suuremale protsessori jõudlusele, 35% kiiremale graafikale ning 5nm protsesside vahelisele ühendusele tagab Qualcomm Snapdragon 888 märkimisväärse energiasäästu, võimaldades ühe laadimiskorraga kasutada telefoni pikemat aega.

5G-ühenduvust toetab täielikult integreeritud X60 5G Modem-RF süsteem – globaalne kolmanda põlvkonna 5G lahenduse, mille näol on tegemist maailma esimese 5nm põhiriba lahendusega, mis tagab suurema, madala latentsusega 5G kiiruse. Lisaks tarbib X60 vähem energiat ja eraldab vähem soojust, suurendades OnePlus 9 Pro jõudlust ja aku tööiga.

Kiirlaadimine

Warp Charge 65T abil on võimalik päevaks vajalik akuenergia laadida telefoni vaid 15 minutiga, ühest protsendist sajani laeb telefon end vaid 29 minutiga. Selline laadimiskiirus on võimalik tänu kohandatud 4500 mAh akule, mis on täiustatud kahe akuelemendiga, et vähendada laadimisaegset sisetakistust ja kuumenemist. Nii on OnePlus 9 Pro puhul tagatud võimalus laadida suurema jõudlusega pikema aja vältel.

OnePlus 9

Sarnaselt OnePlus 9 Pro-le annab samalaadse premium-kogemuse ka OnePlus 9 – 120Hz ekraan, Qualcomm SnapdragonTM 888, uue põlvkonna 5G-ühenduvus, Warp Charge 65T ja võimas Hasselbladi mobiilikaamera.

OnePlusi nutikell

OnePlus nutikell ühildub muu digitaalse eluga: see võimaldab erinevatel teadetel hõlpsasti silma peal hoida ja neile mugavalt vastata, helistada ja kõnesid vastu võtta, kuulata muusikat ning pildistada. OnePlusi nutikellal on 4 GB mälu (tegelikuks kasutamiseks 2GB), millest jätkub näiteks 500 eri laulu jaoks. Kell ühildub enamiku Bluetooth-kõrvaklappidega ning seadet on võimalik ühendada ka näiteks OnePlus TV-ga, misjärel saab kellast nutikas pult, millega saab näiteks telefonikõne saabudes heli reguleerida. Kell on võimalik seadistada ka nii, et kui see tuvastab, et olete magama jäänud, lülitab ta teleri ise välja.

OnePlusi telefon ja nutikell
OnePlusi telefon ja nutikell Foto: OnePlus

402 mAh aku võimaldab säästlikult toimetades saada hakkama laadimata isegi kuni kaks nädalat, aktiivsemalt kasutades jätkub akut kuni nädalaks.

5ATM+IP68 vee- ja tolmukindlus, enam kui 110 erinevat treeningvarianti, sh automaatne tuvastamine, kui oled alustanud sörgi või jooksuga tähendab, et OnePlus nutikell suudab sammu pidada ka kõige intensiivsemate treeningutega. Ole kursis ja püstita uusi rekordeid, hoides oma tulemustel silma peal pulsi-, distantsi-, kalori- ja/või kiirusemõõtjaga ning ujumiseks loodud SWOLF programmiga.

OnePlusi nutikella sisseehitatud GPS-süsteem salvestab tegevused täpselt ka siis, kui telefon ei asu läheduses. Seadmega saab mõõta ka vere hapnikusisaldust ja keha stressitaset, kell soovitab erinevaid hingamisharjutusi, hoiatab kiirenenud südamelöögisageduse ja vähese liikumise korral.

OnePlus 9 Pro on saadaval erinevates müügiesindustes alates 31. märtsist, OnePlus 9 jõuab poelettidele alates 26. aprillist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles