EMT kliendiinfo: lepingu lõpetamine nõuab kõrgemat turvalisust

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EMT pakub võimalust liitumisleping internetis sõlmida, kuid lepingu lõpetamisega nii lihtsalt hakkama ei saa. Pildil fragment EMT iseteeninduse avalehelt.
EMT pakub võimalust liitumisleping internetis sõlmida, kuid lepingu lõpetamisega nii lihtsalt hakkama ei saa. Pildil fragment EMT iseteeninduse avalehelt. Foto: EMT
Mobiilioperaatori EMT iseteeninduses saab soovija kerge vaevaga ID-kaardi abil lepingu sõlmida, kuid lepingust lahtiütlemine nii lihtsalt ei käi.

Sellesisulise postituse leiab veebilehe WiFi.ee foorumist. Sinna on lisatud ka EMT kliendiinfo müügikonsultandi Kadri Uljase vastus küsimusele, miks lepingut iseteeninduses lõpetada ei saa.

Põhjenduse järgi nõuab toiming «kõrgemat turvalisust». «Leping on siiski dokument, mis vaja allkirjastada isikukontrolli alusel. ID-kaardi süsteem on küll turvaline, kuid vältimaks võimalikke pettuseid ei saa me lubada lõpetamist ID-kaardi alusel,» kirjutas Uljas vastuses.

Ometi on lepingute sõlmimine iseteeninduses võimalik.

Sertifitseerimiskeskuse seisukoha järgi on digitaalallkiri võrdne käelise allkirjaga ning igasuguste lepingute sõlmimine ja lõpetamine ID-kaardi abil on seaduslik ja turvaline.

EMT avalike suhete juht Kaja Pino pakkus Uljase vastusest erineva selgituse. Lepingu lõpetamine ID-kaardi või mobiili-IDga on firma arendustööde nimekirjas täiesti olemas.

«Miks seda praegu veel tehtud ei ole - sellepärast, et samas listis on arendusi, mille järele on oluliselt suurema hulga klientide nõudlus kui selle lõpetamisvormi järele. Nii et see lihtsalt ootab oma järjekorda,» ütles Pino ja lisas, et turvalisusenõue lepingu lõpetamisel on samasugune kui sõlmimiselgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles