Irooniline juhtum: häkker ründas küberkurjategijate foorumit ja sai kätte hulganisti andmeid

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Carding Mafia foorumist varastati ligi 300 000 kasutaja andmed
Carding Mafia foorumist varastati ligi 300 000 kasutaja andmed Foto: SCANPIX

Küberkurjategijate foorum Carding Mafia, kus kaubeldakse varastatud krediitkaardiandmetega, sattus rünnaku ohvriks ja ligi 300 000 kasutaja andmed varastati.

Foorumi vastu korraldatud rünnakuga saadi kätte 297 744 kasutaja meiliaadressid, kasutajanimed, IP-aadressid ja paroolid, kirjutab Vice.

Andmevarguse avastas veebisait Have I Been Pwned. Carding Mafia foorumis polnud aga eelmiseks nädalaks avalikult teatatud, et kasutajate andmeid varastati. Carding Mafia enda statistika kohaselt on foorumil üle 500 000 kasutaja.

Have I Been Pwned asutaja Troy Hunt kommenteeris, et ta kontrollis foorumist varastatud ja internetti lekitatud andmeid ning need pärinevad tõepoolest Carding Mafiast. «Järjekordne «häkker häkkis häkkereid» juhtum,» sõnas ta.

Carding Mafia häkkimine avastati üle-eelmisel nädalal, kuid see leidis aset ilmselt juba jaanuaris. Teise häkkerite foorumisse tehti 27. jaanuaril postitus, kus jagati Carding Mafia kasutajate andmeid, aga ka 660 000 postitust. Andmebaasi suurus on 990 gigabaiti.

Tegemist pole aga kaugeltki esimese taolise juhtumiga. Selle aasta alguses häkiti lühikese aja jooksul kolme Venemaa küberkurjategijate foorumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles