GALERII ⟩ Lexus tutvustas uut elektrilist ideeautot ja avalikustas tulevikuvisiooni

Toomas Randlo
, reporter
Copy

Lexus esitles täna uut elektrilist ideeautot LF-Z Electrified ja avalikustas mitmeid lähiaastate eesmärke.

2025. aastaks tutvustab Lexus 20 uut või uuenenud mudelit, mille seas on enam kui kümme elektriautot (BEV), pistikhübriidi (PHEV) või iselaadivat hübriidi (HEV). Lexus tugevdab sedaanide ja SUV-de valikut ning otsib võimalusi tuua turule ka täiesti uusi premium-klassi sõidukeid. Plaan on tutvustada nii sportmudeleid kui ka autojuhiga sõidutamiseks loodud mudeleid, mis ületaksid nõudlike klientide ootusi kõikjal maailmas, teatas ettevõte.

2025. aasta üheks oluliseks eesmärgiks on tuua ülemaailmselt turule iga olemasoleva mudeli elektriline versioon. Prognoosi järgi moodustavad elektrilised sõidukid selleks ajaks Lexuste müügist enam kui poole. Lisaks on Lexusel soov saavutada 2050. aastaks kõikide mudelite elutsüklit arvesse võttes süsinikuneutraalsus – seda nii materjalide tootmise, logistika kui ka sõiduki taastöötlemise osas. Seejuures valitakse hoolikalt sõiduki valmimiseks kasutatavaid materjale, et ka nende valmistamisviis oleks keskkonnasõbralik.

Tänasel üritusel esitles Lexus uut ideeautot LF-Z Electrified, mis annab aimu 2025. aastaks valmivate mudelite jõudlusest, disainist ja tehnoloogiast. Ideeautoga arendatakse edasi Lexusele iseloomulikke sõiduomadusi, tuginedes jõuliste mudelite ja elektriliste jõuallikate loomise kogemusele. Tulemusena paraneb sõiduki reageerimisvõime ja juhi sõidutunnetus.

LF-Z Electrified suudab seda tagada tänu edasiarendatud tehnoloogiale ja spetsiaalsele EV-platvormile. Lisaks on ideeautol uuendatud info- ja meelelahutussüsteemid, mis jõuavad lähitulevikus ka Lexuse klientideni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles