Amazoni töötajate jaoks olid ettevõtte Twitteri postitused nii üllatavad, et kahtlustati häkkimist (1)

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Amazoni logo
Amazoni logo Foto: PASCAL ROSSIGNOL/REUTERS/Scanpix

Amazoni Twitteri säutsud olid mõnede töötajate jaoks nii üllatavad, et nende taga arvati olevat häkkerid.

Uudisteportaal The Intercept kirjutas, et lekkinud dokumentide kohaselt väljendas üks IT-turvaspetsialist säutsude pärast muret. Töötaja tõi välja, et säutsud on vaenulikud ja võivad kahjustada Amazoni mainet. Ta osutas samuti, et säutsude sisu on väga erinev tavapärastest postitustest ja nende taga võib olla hoopis keegi võõras.

Töötaja sai vastuseks, et probleemi pole ja PR-meeskond on säutsudest teadlik.

Amazon on viimasel ajal agressiivsemalt kriitikutele vastu astunud sotsiaalmeedias. Ettevõtte juht Jeff Bezos olevat andnud käsu, et Amazon reageeriks kriitikale, mida peetakse eksitavaks.

Eelmisel nädalal vastas Amazon Twitteris näiteks USA esindajatekoja liikme Mark Pocani kriitikale järgmiselt: «Te ju ometi ei usu seda pudelitesse pissimise asja? Kui see oleks tõsi, siis ei töötaks keegi meie juures.»

Kusjuures lekkinud dokumentide kohaselt oli Amazoni juhtkond tegelikult teadlik, et töötajad on sunnitud pudelitesse urineerima.

Senaator Elizabeth Warren kritiseeris, et Amazon maksab vähe makse. Ettevõte säutsus selle peale: «Teie teete maksuseadusi, meie lihtsalt järgime neid. Kui teile ei meeldi need seadused, siis muutke neid. Amazon on maksnud viimastel aastatel miljardeid dollareid maksudena.»

Amazoni töötajad sellist käitumist sotsiaalmeedias aga ei poolda. The Interceptiga rääkinud töötajad nimetasid seda piinlikuks. «Paljud arvasid nende postituste pärast, et konto oli häkitud,» kommenteeris üks Amazoni töötaja.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles