Google Maps muutub keskkonnasõbralikumaks

Copy
Google'i logo.
Google'i logo. Foto: Arnd Wiegmann / Reuters / Scanpix

Google teatas teisipäeval, et hakkab näitama oma tasuta kaardirakenduse kasutajaile ka keskkonnasõbralikumaid reisiteekondi; tegemist on vaid ühega umbes sajast uuendusest.

Säästlikuma liikumisviisi väljanuputamiseks on kasutusel tehisintellekt. 

«Varsti pakub Google Maps vaikimisi välja madalaima süsinikujalajäljega marsruudi, kui selle ETA (hinnanguline saabumisaeg) on umbes sama kui kõige kiiremal marsruudil,» ütles toote asepresident Dane Glasgow ajaveebipostituses.

«Juhtudel, kui keskkonnasõbralik marsruut võib teie ETA-d märkimisväärselt hilisemaks nihutada, laseme teil võrrelda erinevate marsruutide suhtelist süsinikusaastet, et saaksite valida.»

Google töötas koos USA energeetikaministeeriumi riikliku taastuvenergia laboriga, et luua süsteem, mis võtab kütusekulu minimeerimiseks muu hulgas arvesse liiklusummikuid ja teede järskust.

Google hakkab ka kaardi kasutajaid hoiatama, kui reisimarsruut suundub vähese heitkogusega piirkonda, kus suurema saastega sõidukid, näiteks diiselautod, ei ole lubatud.

Need hoiatused tulevad juunis kasutusele mobiilirakenduses Suurbritannias, Prantsusmaal, Saksamaal, Hollandis ja Hispaanias. Äpp pakub kasutajaile ka laiemat vaadet autosõidust keskkonnasõbralikumate reisimisvariantide kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles