Suure Facebooki lekkega sai avalikuks ka Mark Zuckerbergi telefoninumber (1)

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Facebooki tegevjuht Mark Zuckerberg
Facebooki tegevjuht Mark Zuckerberg Foto: Erin Scott/REUTERS/Scanpix

Facebooki tegevjuhi Mark Zuckerbergi mobiiltelefoni number lekkis koos enam kui 500 miljoni sotsiaalmeediaplatvormi kasutaja isiklike andmetega.

Nädalavahetusel kirjutasid mitmed väljaanded, et üle poole miljardi Facebooki kasutaja isikuandmed – nimed, telefoninumbrid, asukohad, e-posti aadressid ja elulooline info – postitati ühte häkkimisfoorumisse. Nüüd on selgunud, et ka Zuckerbergi andmed olid nende hulgas, kirjutab Business Insider.

Küberturbe spetsialist Dave Walker ütles, et lisaks Zuckerbergile lekkisid ka Facebooki kaasasutajate Chris Hughesi ja Dustin Moskovitzi andmed. «Mis puudutab 533 miljoni Facebooki kasutaja andmete leket, siis iroonilisel kombel on ka Mark Zuckerberg seal,» säutsus ta Twitteris.

Mitmed Twitteri kasutajad on juba avalikult jaganud ka Zuckerbergi telefoninumbrit.

Laupäeval ühes häkkerite foorumis avaldatud postituses on isikuandmeid enam kui 533 miljoni kasutaja kohta 106 riigist. Ameerika Ühendriikidest on andmefaili lekkinud 32 miljoni kasutaja info, Ühendkuningriigist 11 miljonil ja Eestist 87 533 inimesel. Eriti valusalt tabas leke meie põhjanaabreid – Soomes pääsesid plehku koguni 1,38 miljoni kasutaja andmed. Leedus langes ohvriks 220 000 kasutajat.

Andmete lekkimise kontrollimine

Facebooki leke on lisatud ka veebilehe Have I Been Pawned andmebaasi. Haveibeenpwned.com võimaldab inimestel kontrollida, kas või milliste leketega on nende andmed avalikuks saanud.

Kui seni sai veebilehel kontrollida meiliaadressiga lekkimist, siis nüüd on lisatud ka telefoninumbri võimalus. Suurem osa Facebooki lekkinud andmetest sisaldas telefoninumbreid.

Telefoninumbrit kontrollides tasub ette panna ka Eesti suunakood ehk +372.

Mark Zuckerbergi telefoninumbrit kontrollides annab veebileht tulemuse, et see on lekkinud
Mark Zuckerbergi telefoninumbrit kontrollides annab veebileht tulemuse, et see on lekkinud Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles