Facebooki andmeleke paljastas, et Zuckerberg kasutab konkureerivat suhtlusrakendust (1)

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg Foto: LEAH MILLIS/REUTERS/SCANPIX

Facebooki lekkinud andmetest selgus, et sotsiaalmeediaplatvormi juht Mark Zuckerberg kasutab suhtlusrakendust Signal.

Hiljuti riputati ühte häkkerite foorumisse üles üle 530 miljoni Facebooki kasutaja isikuandmed, nende seas nimed, telefoninumbrid, asukohad, e-posti aadressid ja elulooline info. Avalikuks said ka Zuckerbergi enda andmed.

Facebooki asutaja andmed avastas küberturbe ekspert Dave Walker, kes tõi Twitteris välja, et Zuckerbergi telefoninumber oli seotud tema Signali kontoga. Signali üheks peamiseks konkurendiks on WhatsApp, mis kuulub Facebookile.

Signal rõhutab, et pakub privaatset suhtlust ja kogub vähe kasutajate andmeid. Ettevõte kasutas Zuckerbergi kohta avalikuks saanud infot kohe enda kasuks ära ja kutsus inimesi platvormiga liituma.

Signal viitas Twitteris, et WhatsAppi privaatsusuuendus jõustub 15. maist ja Zuckerberg näitab eeskuju, millist rakendust kasutada. WhatsAppi uuendus sai aasta alguses palju kriitikat, kuna hakkas levima info, et rakendus hakkab kasutajate andmeid Facebookiga jagama. Miljonid inimesed hakkasid seejärel kasutama Signalit ja Telegrami.

WhatsApp väidab, et ei hakka andmeid Facebookiga jagama. Uute privaatsustingimustega peavad aga kasutajad nõustuma või vastasel juhul ei saa nad rakendust edasi kasutada.

Eelmisel nädalal avastati, et mõned aastad tagasi Facebookist lekkinud 533 miljoni kasutaja isikuandmed postitati häkkerite foorumisse, kus need on avalikult kättesaadavad. Ameerika Ühendriikidest on lekkinud 32 miljoni kasutaja info, Ühendkuningriigist 11 miljonil ja Eestist 87 533 inimese andmed. Soomes pääsesid plehku koguni 1,38 miljoni kasutaja andmed, Leedus langes ohvriks 220 000 inimest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles