500 miljoni LinkedIni kasutaja andmed pandi internetis müüki

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Pole veel teada, kas müüki pandud LinkedIni kasutajate andmed on hiljuti varastatud või on varasemad lekked kokku pandud.
Pole veel teada, kas müüki pandud LinkedIni kasutajate andmed on hiljuti varastatud või on varasemad lekked kokku pandud. Foto: SCANPIX

Umbes 500 miljoni LinkedIni kasutaja andmeid müüakse ühes populaarses häkkerite foorumis.

Andmete hulgas on nimed, meiliaadressid, telefoninumbrid, kasutaja sugu, LinkedIni profiili link ja tööga seotud info. Praeguse info kohaselt pole paroolid ega inimeste pangaandmed lekkinud, kirjutab Techradar.

Tõestamaks, et tal on päriselt need olemas, pakkus andmete müüja kahe dollari eest väikest osa kogu andmebaasist ehk infot kahe miljoni inimese kohta. Andmeid uurinud ekspertide sõnul on tegemist tõepoolest LinkedInist lekkinud infoga. Pole teada, kas need on hiljuti varastatud või on lihtsalt varasemad lekked kokku pandud.

Andmete müüja kirjutas foorumisse, et tahab kogu info eest neljakohalist summat ja soovitas huvilistel talle kirjutada.

Kuigi paroole ega krediitkaartide infot ei lekkinud, siis saab foorumis müüki pandud andmeid kasutada kalastamisrünneteks või spämmimiseks.

LinkedInil on 740 miljonit kasutajat ja kui müüjal on päriselt poole miljardi isiku andmed, siis tähendab, et suurema osa platvormi kasutavate inimeste andmed on lekkinud.

Eelmisel nädalal avaldati ühes häkkerite foorumis postitus, kus olid 533 miljoni Facebooki kasutaja isikuandmed. Ameerika Ühendriikidest on andmefaili lekkinud 32 miljoni kasutaja info, Ühendkuningriigist 11 miljonil ja Eestist 87 533 inimesel. Eriti valusalt tabas leke meie põhjanaabreid – Soomes pääsesid plehku koguni 1,38 miljoni kasutaja andmed. Leedus langes ohvriks 220 000 kasutajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles