Starman: hinnatõus oli seotud üldiste kulude kasvuga

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Starmani võrguehitusdirektori sõnul ei olnud teenusepakettide kallinemine aasta alguses seotud mitte telekanalite edastustasudega, vaid lihtsalt jooksvate kuludega.



Starman teatas täna, et kaotab 25. veebruarist oma soodsamatest kaabeltelevisiooni pakettidest kolm populaarset venekeelset telekanalit ning asendab need teistega. Firma põhjendus, et muutuse tingis soov mitte tõsta edastustasude kallinemisega seoses odavate pakettide hinda, ajas lugejad segadusse.

Nimelt märkis nii mõnigi lugeja, et kõikide pakettide hinnad tõusid juba aasta algusest ja seda eeldusel, et kõnealused kanalid - PBK, RTR Planeta ja Ren-TV - jäävad alles.

Starmani võrguehitusdirektor Indrek Ild selgitas Tarbija24.ee'le, et hinnad on küll tõusnud, kuid pelgalt seoses üldiste kulude kasvuga.

Ildi sõnul teavitati uue aasta hinnatõusust kliente juba möödunud aasta novembrikuu alguses ning selle hinnamuutuse sisse polnud arvestatud telekanalite edastustasude kallinemist.

«See oli tehtud selle arvestusega, et olulisi muutusi ei ole ette oodata programmide kuludes,» selgitas ta. Info edastustasude kallinemisest tuli aga Ildi sõnul alles novembri lõpus-detsembri alguses ning ka siis algasid Starmanil vahendajaga hinna osas alles läbirääkimised.

Kuigi odavamatest pakettidest kaovad PBK, RTR Planeta ja Ren-TV just hinnatõusu vältimise põhjendusega, jäävad nad kallimatesse pakettidesse alles ja hind seejuures ei muutu. Ild ütles, et nende pakettide puhul neelatakse kanalite kallinenud edastamistasud alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles