777 SLR McLaren - võimas turbomonstrum

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Renntech

Kuigi Mercedese ja McLareni koostöös sündinud superauto SLR tootmine lõpetatakse eeloleval suvel, pole mudeli elu sellega veel päris otsas - mudeli erinevate teisendite nimekirja lisandub nüüd ka Renntechi versioon.



Ligi kaks aastat tagasi tõi Floridas resideeruv tuuningfirma Renntehch välja oma 722-hobujõulise SLRi versiooni, nüüd aga ollakse valmis juba enamaks, kirjutab

Autonet.ee

.

Renntechi asutaja ja omaniku Hartmut Feyhli sõnul on uus teisend praktiliselt täiesti uus auto, seega läks muutmisele ka selle nimi - tuunitud masinat võib küsida Renntech 777 SLR McLarenina. «Põhimõtteliselt võib seda pidada tänavasõidukõlbulikuks ringrajaautoks,» ütles Feyhl.

Sõiduki 5,5-liitrise mehaanilise ülelaadimisega V8 võeti üksipulgi lahti ning viidi sisse vajalikud täiendused. Suur töö tehti ära jõuallika jahutuse juures. Tehniliselt poolelt vahetati välja sedavõrd palju sõlmi, et nende üleslugemisel poleks enam mingit mõtet.

Et viia auto dünaamilised omadused maksimumini, pisteti see aerodünaamilisse tunnelisse ning keret täiendati mitmete uute detailidega. Kõik ikka selle nimel, et saada suurematel kiirustel täiendavat survejõudu.

Hartmut Feyhli sõnul on 777-hobujõuline 777 SLR McLaren väga eriline auto. Tööd esimese eksemplari kallal peaksid lõppema kevadeks. Kuna sel aastal tähistab ettevõte oma kahekümnendat sünnipäeva, on ka kõnealust superautot plaanis valmistada just nimelt 20 tükki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles