Facebook tuleb välja oma versiooniga populaarsest jututoast

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Facebook
Facebook Foto: SCANPIX

Facebook teatas, et tuleb lähikuudel välja uute funktsioonidega, nendest üks on platvormi enda versioon populaarsust koguvast sotsiaalvõrgustikust Clubhouse.

Clubhouse on platvorm, millel on virtuaalsed jututoad, kus inimesed saavad vestelda. Inimesed ei suhtle omavahel aga mitte kirjutades, vaid kõneledes. Ehk siis iga jututuba on justkui interaktiivne taskuhääling või konverentsikõne. Facebooki loodud versioon sellest kannab nime Live Audio Rooms, kirjutab BBC.

Teine uus Facebooki funktsioon on Soundbites ja see võimaldab kasutajatel luua ning jagada lühikesi heliklippe. Samuti saab Facebooki rakenduses varsti kuulata podcaste.

«Heli sobib hästi meie kiiresse ellu, see inspireerib meid ja suhelda teiste sarnaselt mõtlevate inimestega,» ütles Facebooki rakenduse juht Fidji Simo.

Facebook on saanud aga konkurentide kopeerimise eest kriitikat. Facebooki juht Mark Zuckerberg tunnistas mullu, et platvorm on võtnud üle funktsioone, millega teised on enne välja tulnud. Instagram Reels sarnaneb Tiktokile ja Instagram Stories jällegi Snapchatile. Kriitikute hinnangul üritavad suured tehnoloogiafirmad niimoodi konkurente lämmatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles