Küberkurjategijad varastasid väidetavalt Apple’i toodete joonised

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Apple'i logo
Apple'i logo Foto: SCANPIX

Küberkurjategijate rühmitus REvil väidab, et varastas Apple’i toodete joonised ja ähvrdab need internetis avaldada kui nende nõudmisi ei täideta.

REvili teate kohaselt häkkis rühmitus Taiwani elektroonikatootja Quanta Computeri süsteemidesse. Quanta toodab Apple’ile näiteks Macbooke aga valmistab ka HP, Facebooki ja Google’i tooteid, kirjutab Gizmodo.

REvili esindaja postitas pühapäeval tumeveebis küberkurjategijate foorumisse XSS, et rühitus annab lähiajal teada oma kõigi aegade suurimast rünnakust. Postitus oli venekeelne ja REvili esindaja kasutas foorumis nime Unknown.

Teisipäeva hommikul teatas REvil, et Quantast on saanud rühmituse värskeim ohver. Nad tahtlikult venitasid teatamisega, et see satuks samale päevale Apple’i tooteesitlusega, mis eile toimus. Rühmitus avaldas ka mõned näited väidetavalt varastatud joonistest.

Rühmitus nõuab, et Apple «ostaks» joonised tagasi hiljemalt 1. maiks. Vastasel juhul ähvardatakse veel dokumente avaldada. REvil nõuab Quantalt varastatud andmete tagastamise eest 50 miljonit dollarit.

Ei Quanta ega Apple pole siiani väidetavat andmevargust kommenteerinud.

Küberturbe analüütik Brett Callow kommenteeris, et häkkerite kätte väidetavalt langenud dokumendid ei pruugi olla ettevõtete jaoks üldse väga olulised. Tema hinnangul võib rühmitus valetada selle kohta kui palju neil andmeid on. Samas märkis ta, et REvil on varasemalt pannud toime suuri rünnakuid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles