Uuring: mõõdukas radioaktiivne taustkiirgus võib vähiriski hoopis kahandada (1)

Postimees
Copy
Ajakirjas Biogerontology avaldatud uuringus on üksikasjalikult uuritud Ameerika Ühendriikide Keskkonnakaitseagentuuri kiirgusdoosikalkulaatori abil kõiki kuni 1960. aastatesse ulatuvaid kiirguse taustandmeid kõigis Ameerika Ühendriikide 3 129 maakonnas.
Ajakirjas Biogerontology avaldatud uuringus on üksikasjalikult uuritud Ameerika Ühendriikide Keskkonnakaitseagentuuri kiirgusdoosikalkulaatori abil kõiki kuni 1960. aastatesse ulatuvaid kiirguse taustandmeid kõigis Ameerika Ühendriikide 3 129 maakonnas. Foto: SAKURA MURAKAMI/REUTERS

Iisraeli Negevi Ben-Gurioni ülikooli teadlaste töörühma uue uuringu kohaselt ei pruugi suhteliselt suur kokkupuude ioniseeriva radioakttiivse taustkiirgusega inimeste tervisele üleüldse mitte kahjulikku mõju avaldada.

Taustkiirgus on ioniseeriva kiirguse tüüp, mis võib pärineda nii looduslikest kui ka tehislikest allikatest. Looduslike allikate hulka kuuluvad kosmosest tulev kiirgus ja looduslikult esinevatest radioaktiivsetest materjalidest tulev kiirgus. Kunstlike allikate hulgas leidub aga kõike alates meditsiinilisest röntgenkiirgusest kuni tuumarelvadeni ning reaktoritest pärit tuumakütuse jääkideni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles