Elon Musk inimeste Marsile lennutamisest: paljud saavad ilmselt alguses surma (2)

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Elon Musk
Elon Musk Foto: ALEXANDER BECHER/EPA/Scanpix

Kosmoseettevõtte SpaceX juht Elon Musk ütles hiljutises intervjuus, et inimeste Marsile lennutamine on ohtlik ettevõtmine, mis nõuab ilmselt hulga inimelusid.

«See on vaevaline ja ohtlik reis, kust ei pruugi elusana naasta, aga see on ka imeline seiklus, mis kõlab ahvatlevalt. See on Marsi reklaam,» vahendas Independent Muski sõnu.

Ettevõtja jätkas, et see teekond oleks ohtlik, ebamugav ja pikk. «Ausalt öeldes saavad ilmselt paljud inimesed alguses surma. Seal on karm,» sõnas ta.

Musk teatas eelmise aasta alguses, et 2050. aastaks oleks võimalik saata miljon inimest Marsile. Selle jaoks plaanitakse ehitada tuhat Starshipi raketti.

«Me ei sunni kedagi minema,» ütles Musk intervjuus ja märkis, et miljonid inimesed tahaksid vabatahtlikult Marsile minna. «Kõik käib vabatahtlikkuse alusel.»

Mullu septembris rääkis ettevõtja, et inimeste punasele planeedile saatmine pole kõige raskem osa. Marsi muutmine elamiskõlblikuks on tema sõnul kõige keerulisem. Ta ennustas, et 2026. aastaks on esimesed inimesed Marsile jõudnud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles