Washingtoni politseilt raha nõudvad Vene häkkerid lekitasid hulga dokumente

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Arvutiklaviatuur
Arvutiklaviatuur Foto: SCANPIX

USA Washington DC politsei arvutivõrku rünnanud häkkerite rühmitus postitas tumeveebi dokumendid viie endise ja praeguse politseiniku kohta.

Iga toimik on umbes sada lehekülge pikk ja nendele on märgitud «konfidentsiaalne», kirjutab NBC News.

Avaldatud dokumentide hulgas on inimeste isiklikud andmed, elukoha info, finantsandmed, varasem töökogemus ning ka valedetektori testi tulemused. Üks endine politseinik, kelle andmed tumeveebi riputati, kinnitas, et need on õiged.  

Rünnaku taga on Vene häkkerite rühmitus Babuk ja nad varastasid väidetavalt enam kui 250 gigabaidi ulatuses andmeid. Washington DC politsei kinnitas esmaspäeval, et rünnak leidis aset ja juhtumit uurib FBI.

Babuk avaldas nädala alguses juba varastatud dokumentidest pildid, millel on näha raporteid, infot jõukudevaheliste konfliktide ja vanglate kohta, mis pärinevad vähemalt neljast arvutist. Pole teada, kui suurt summat rühmitus politseilt nõuab. Teisipäeval teatas Babuk, et politsei peaks nendega esimesel võimalusel ühendust võtma või vastasel juhul lekitatakse kõik dokumendid.

Sel aastal on USA riigiasutuste vastu korraldatud 26 lunavararünnakut, nendest 16 korral postitasid küberkurjategijad dokumendid internetti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles