Digiregistratuuris taastati vaktsineerimisaegade broneerimine

Postimees
Copy
Digilugu patsiendiportaal
Digilugu patsiendiportaal Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Tänasest oodatakse Covid-19 vastu vaktsineerima kõiki 50-aastaseid või veel sel aastal 50-aastaseks saavaid inimesi ja riskirühma kuuluvaid inimesi sõltumata vanusest. Hommikul ei saanud üle 50-aastased digiregistratuuris aega broneerida, kuid kella 10 taastati broneerimise võimalus. 

«Hetkel ei saa hetkel 50+ vanuserühmas inimesed üleriigilises digiregistratuuris aegu broneerida. Soovitame uuesti proovida kell 10,» kirjutas tervise- ja heaolu infosüsteemide keskus hommikul sotsiaalmeedias. 

Kell 10.09 teatas TEHIK Postimehele, et 50+ aastaste inimeste nimekirjad üleriigilises digiregistratuuris on avatud. «Tervishoiuteenuse osutajad avavad järjest vabu aegu,» lisati teates. 

Vaktsineerimise aja saab broneerida digiregistratuuri kaudu või helistades kohalikku haiglasse või eraraviasutuse registratuuri. 

Sotsiaalministeerium teatas, et maikuu jooksul avatakse vaktsineerimise võimalus järk-järgult kõigile soovijatele. «Oluliselt kasvanud vaktsiinitarned võimaldavad alustada uuest nädalast vähemalt 50-aastaste kaitsesüstimist ning mai teises pooles avada võimaluse juba ka 16-49-aastastele,» ütles tervise- ja tööminister Tanel Kiik. 

Endiselt oodatakse vaktsineerima ka kõiki vähemalt 16-aastaseid Covid-19 riskirühma kuuluvaid inimesi. Riskirühma kuulumise kohta saab infot perearstilt või patsiendiportaalis digilugu.ee avalehel jaotuses «Minu andmed».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles