Uuring: Whatsapp on muutunud Eestis vanemaealiste üheks lemmikrakenduseks

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Kui 18-29-aastaste seas märkis Whatsapp'i enda lemmikuks 14 protsenti, siis 60-74-aastaste seas oli see number 24.
Kui 18-29-aastaste seas märkis Whatsapp'i enda lemmikuks 14 protsenti, siis 60-74-aastaste seas oli see number 24. Foto: SCANPIX

Samsungi tellitud ja uuringufirma Norstat Eestis läbiviidud uuringust selgus, et kuigi Facebook on kõikides vanuserühmades endiselt inimeste lemmik, siis suhtlusrakendus Whatsapp on kõige eelistatum hoopis üle 60-aastaste seas.

«Koroona tõttu pole paljud saanud oma vanavanemaid ja vanemaid külastada ja seepärast on vanemaealised kasutusele võtnud rakendused, et oma lähedastega vestelda ja videokõnesid teha. Ilmselt seepärast on tekkinud ka huvitav olukord, et kui uurisime, milline on inimeste lemmik sotsiaalmeedia platvorm, mida nad telefonis kasutavad, siis Whatsapp oli kõige populaarsem just vanemaealiste seas,» rääkis Samsung Eesti mobiilidivisjoni juht Antti Aasma.

Kui 18–29-aastaste seas märkis Whatsappi enda lemmikuks 14 protsenti, siis 60–74-aastaste seas oli see number 24. Kõikides vanuserühmades on endiselt kõige populaarsem Facebook, mis küll noorimas vanuserühmas oli võrdsel kohal Instagramiga.

«On väga positiivne, et viiruse tõttu eraldatud vanemad inimesed on leidnud, ilmselt suuresti tänu pere noorematele liikmetele, suhtlusrakenduste abil hea lahenduse oma lähedastega kontakti hoidmiseks,» lausus Aasma.

Samsungi tellitud ja uuringufirma Norstat läbiviidud uuring toimus perioodil 15.–25. märts. Küsitluses osales kokku 1000 inimest, kellest 49 protsenti olid mehed ja 51 protsenti naised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles