Apple soovitab kasutajatel turvariski tõttu kiiremas korras iPhone'i tarkvara uuendada

tehnika.postimees.ee
Copy
Apple soovitab iPhone'i kasutajatel tarkvarauuendus installeerida
Apple soovitab iPhone'i kasutajatel tarkvarauuendus installeerida Foto: SCANPIX

Apple lasi iPhone'idele välja uuenduse iOS 14.5.1, mida ettevõte soovitab kiiremas korras kasutajatel installeerida.

Kuigi iOS 14.5 tuli välja alles eelmisel nädalal, siis täiendas Apple seda kiirelt iOS 14.5.1-ga, mis lahendab mitmed suuremad turvariskid, kirjutab Forbes.

«Värskendusega kaasnevad olulised turvauuendused ja see on soovitatav kõikidele kasutajatele,» seisis Apple'i teates.

Tegemist on juba mitmenda Apple'i turvauuendusega sel aastal. Nagu ka eelmised, siis puudutab iOS 14.5.1 uuendus Apple'i veebibrauseri küljendusmootori Webkitiga seotud turvaauku. Ettevõte ei laskunud detailidesse, kuid märkis, et turvaauku on juba ära kasutatud. Apple peab turvariski nii tõsiseks, et tõi turvauuenduse iOS.12.5.3 ka vanematele iPhone'idele ja iPadidele.

Hiljuti juhtis arendaja Kosta Elefherious Twitteris tähelepanu mitmele Apple'i rakendustepoes olevale äpile, mis sisaldavad pahavara. Ta tõi välja neli probleemset rakendust: VPN Plus - VPN Service (rakendustepoes avaldatud 23. detsembril 2019), Fast VPN & Wi-Fi Proxy (avaldatud 18. oktoobril 2019), VPN Valley - Security, Protect (avaldatud 16. augustil 2019) ja VPN Guard & Wifi Proxy (avaldatud 29. detsembril 2019).

«Neid nelja rakendust on alla laetud kokku üheksa miljonit korda ja kui keegi kasutab neid, siis tuleks see kiiremas korras kustutada,» sõnas ta ja lisas, et tegemist on petuskeemidega ning nende rakenduste loojad teenivad miljoneid. Elefheriousi sõnul on erinevate rakenduste taga samad inimesed, seega isegi kui Apple mõne maha võtab, siis teised jätkavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles