21. sajandi «kiviheitemasin» – Zumwaltile paigutatakse ülikiired täppisrelvad (4)

Marek Strandberg
, tehnoloogiatoimetaja
Copy
Zumwalt-klassi hävitaja «Michael Monsoor» on teine valminud laev sellest perekonnast. Pildil laev 2017. aastal esimestel katsestustel Phippsburgis Maine’i osariigis. Praegu pole veel teada, millisele kolmest Zumwalt-klassi laevast esimesena paigaldatakse hüperhelikiirusega relvad.
Zumwalt-klassi hävitaja «Michael Monsoor» on teine valminud laev sellest perekonnast. Pildil laev 2017. aastal esimestel katsestustel Phippsburgis Maine’i osariigis. Praegu pole veel teada, millisele kolmest Zumwalt-klassi laevast esimesena paigaldatakse hüperhelikiirusega relvad. Foto: Robert F. Bukaty/AP

Ameerika mereväe uusim hävitaja Zumwalt saab uued hüperhelikiirusel lendavad rakettrelvad.

Oleks põhjust neid pigem ka mürskudeks kutsuda, sest tegemist on omalaadsete plaaneritega, mis saavad küll rakettmootoreist oma esialgse kiirenduse, kuid edasi liiguvad need atmosfääris nagu omalaadsed plaanerid, millel ka vajalik juhitavus.

Zumwalti klassi laevu on tänaseks valminud kaks ja ehitamisel ning kohe valmimas ka kolmas. Hüperhelikiiruseks on antud relvade puhul 17-kordne helikiirus ehk 21 000 km/h.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles