Lekkinud dokumendid: USA politseid rünnanud häkkerid avaldasid, kui suurt summat nad nõuavad

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Kurjategija veebis.
Kurjategija veebis. Foto: Sander Ilvest

Eelmisel kuul ründas häkkerite rühmitus Babuk Washingtoni politseid ja nüüd selgus, et nad nõuavad varastatud andmete eest nelja miljonit dollarit.

Häkkerid lekitasid taas korrakaitsjatelt varastatud dokumente, mille seas oli näha ka, kuidas käisid läbirääkimised politsei ja häkkerite vahel. Babuk nõudis nelja miljonit, kuid Washingtoni politsei oli valmis maksma 100 000 dollarit, kirjutab Gizmodo.

Babuki liikmed varastasid väidetavalt enam kui 250 gigabaidi ulatuses andmeid. Aprilli lõpus postitas rühmitus tumeveebi dokumendid viie endise ja praeguse politseiniku kohta. Häkkerid ähvardasid, et kui politsei raha ära ei maksa, siis lekitatakse kõik dokumendid. Seni polnud aga teada, kui suurt summat Babuk nõudis.

Lekkinud dokumentidest tundub, et teisipäeval jooksid läbirääkimised rappa ja rühmitus postitas 22,7 gigabaiti andmeid internetti. «Läbirääkimised jooksid tupikusse. Meile pakutud summa pole vastuvõetav, avaldame dokumente 20 politseiniku kohta, mida võite alla laadida. Homme avaldame parooli. Kui nende pakkumine ei tõuse homme, siis avaldame kõik andmed,» seisis rühmituse postituses.

Dokumentidest nähtub, et läbirääkimised kestsid päevi. 10. mail ütles politsei esindaja, et nad on andmete eest nõus maksma 100 000 dollarit. «Kui see pakkumine ei sobi, siis on meie vestlus lõppenud. Ma arvan, et me mõlemad mõistame, millised on tagajärjed kui me ei jõua kokkuleppele. Meile sobib see,» kirjutas politsei läbirääkija.

Babuk vastas, et neile see pakkumine ei sobi ja soovitas südaöö paiku nende veebilehte jälgida. Pärast seda hakkas rühmitus politsei dokumente üles riputama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles