Õpilastel on võimalik eksamite tulemusi saada edaspidi mobiilirakenduse kaudu

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Rakenduse kaudu on võimalik saada eksamile registreerimise kinnitusi, riigieksamite soorituskoha või eksamitulemuste teateid.
Rakenduse kaudu on võimalik saada eksamile registreerimise kinnitusi, riigieksamite soorituskoha või eksamitulemuste teateid. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Alates maikuust on haridus- ja noorteameti hallatav Eksamite Infosüsteem (EIS) liidestatud StateOSi rakendusega, mis võimaldab äpi laadinutel saada oma telefoni erinevaid süsteemist saadetavaid teateid.

Näiteks on võimalik rakenduse kaudu saada eksamile registreerimise kinnitusi, riigieksamite soorituskoha või eksamitulemuste teateid.

Testide ja hindamise osakonna juhataja Aimi Püüa sõnul tagab uus lahendus selle, et keegi ei jää vajalikust infost ilma. «Sageli ei leia inimesed infosüsteemi saadetud e-kirju, sest need võivad minna näiteks rämpsposti ning eksaminand ei tea, kuhu ta peab eksamit tegema minema või et kodakondsuseksami tulemus on juba süsteemi lisatud,» tõi Püüa välja uue rakenduse eeliseid ning soovitab EISi kasutajatel see oma nutitelefoni paigaldada.

StateOSi juht Riho Oks sõnas, et rakendus edastab personaalseid teavitusi riigi-, era- ja kolmandalt sektorilt. «Maailmas on paljud suured innovaatilised ettevõtmised alguse saanud just hariduse valdkonnast. Koostöös Harnoga anname ühiselt panuse isikukeskse e-ühiskonna ja selle teenuste tekkele,» lisas Oks.

Mobiiltelefoni Eksamite Infosüsteemi teavituste saamiseks tuleb StateOS rakendus alla laadida AppStore´st või GooglePlay poest, kus kasutaja peab oma isiku tuvastama Mobiil-ID või Smart-ID abil. Täiendavalt kasutajal midagi teha ei tule ning edaspidi jõuavad infosüsteemi teavitused kiirelt telefoni.

Loe ka:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles