Tesla sattus isejuhtimise funktsiooni reklaamimise pärast uurimise alla

tehnika.postimees.ee
Copy
Tesla auto
Tesla auto Foto: SCANPIX

California DMV ehk mootorsõidukite amet hakkas uurima, kas elektriautode tootja on rikkunud seadust sõidukeid täiesti autonoomsetena reklaamides.

Tesla reklaamib oma kodulehel, et pakub 10 000 dollari eest «Täielikku isejuhtimise» funktsiooni. Samas väidab ettevõte oma veebilehel, et autod ei saa ise sõita, kirjutab AP.

Tesla juht Elon Musk on öelnud, et tema ettevõtte elektriautod võiksid hakata käesoleva aasta jooksul inimestest ohutumalt sõitma.

California DMV märkis, et osariigi seadused ei luba reklaamida autosid isesõitvatena, kui need ei vasta sellele definitsioonile. Kui autotootja on seadust rikkunud, siis tähendab see, et Tesla kaotaks autonoomsete sõidukite kasutamise loa.

Tesla isejuhtimise funktsioon tähendab autotootja kodulehe kohaselt, et sõiduk suudab iseseisvalt rida vahetada ja tuvastada foori tuld.

Hiljuti avaldatud California DMV sisememo kohaselt ei arva Tesla insenerid, et ettevõtte sõidukite autopiloot on nii hea, kui tegevjuht Elon Musk väidab. Veebilehe PlainSite teabenõude peale avalikustati memo konverentsikõnest Tesla inseneride ja California mootorsõidukite ameti töötajate vahel.

«CJ sõnul ei ole Eloni [Twitteri] säutsud vastavuses reaalsusega. Tesla on praegu 2. tasemel,» seisab DMV märkmetes. CJ puhul viidatakse Tesla autopiloodi arenduse juhile CJ Moore'ile. Tase 2 tähendab, et tegemist on poolautonoomse juhiabilisega, mis suudab iseseisvalt mõningaid toiminguid teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles