VIDEO Isesõitev auto sattus teel segadusse ja põgenes appi tulnud töötajate eest (2)

tehnika.postimees.ee
Copy
Waymo isesõitev auto
Waymo isesõitev auto Foto: SCANPIX

Isesõitev takso sattus USAs Arizona osariigi teel segadusse koonuste tõttu, põgenes appi tulnud töötajate eest ja blokeeris liikluse.

Google'i emafirma Alphabeti autonoomsete autode üksus Waymo katsetab isesõitvaid taksosid Chandleri linnas. Hiljuti sattus üks klienti vedanud Waymo takso segadusse teetööde tõttu maha pandud koonustest, kirjutab The Verge.

Auto jäi alguses ristmikul seisma, mille peale teatasid Waymo töötajad, et tulevad appi. Veidi aega hiljem aga hakkas auto sõitma, kuid teel olevate koonuste tõttu peatus uuesti ja blokeeris liiklust.

Auto asus taas sõitma, kuid peatus koonuste pärast uuesti ja kohale jõudsid Waymo töötajad. Kui töötajad oma sõidukist välja tulid andis isesõitev takso gaasi ja sõitis minema. Takso ei jõudnud aga kaugele, sest jälle tulid ette koonused ning auto jäi seisma. Pärast seda tuli Waymo töötja, kes istus ise rooli ja viis kliendi sihtpunkti.

Taksos istunud Joel Johnson võttis kogu sõidu videosse ja riputas selle täismahus Youtube'i. Probleemid autoga algavad videos 12. minuti juures. 23.40 kandis sõidab auto Waymo töötajate juurest ära.

Isesõitvate autode ekspertide sõnul näitab video Waymo tehnoloogia puudusi. «Esimene [peatumine] oli mõistetav. Teine oli veider. Kolmanda puhul vajus suu lahti ja neljas pani käsi laiutama,» ütles Virginia ülikooli teadlane Noah Goodall CNN-ile.

Lõuna-Carolina ülikooli professori Bryant Walker Smithi sõnul oli üllatav, et Waymo ei andnud autole peatumise käsklust.

Waymo teatas hiljem, et sõiduk peatus, kuna «tuvastas ebatavalise olukorra» ja vajas abi ettevõtte töötajatelt. Ettevõtte sõnul andsid spetsialistid valesid korraldusi ja seetõttu ei saanud auto sõiduga hakkama.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles