FOTOD ⟩ Volkswageni ID.4 seeria täienes sportliku nelikveolise GTX versiooniga

tehnika.postimees.ee
Copy
Volkswagen ID.4 GTX
Volkswagen ID.4 GTX Foto: Volkswagen

Alates tänasest on Eestis saadaval 55 kWh aku ning kuni 340 km (WLTP) sõiduulatusega Volkswagen ID.4. Lisaks on nüüd nelikveolisena saadaval ID.4 sportlikum GTX versioon.

4,58 meetri pikkune ID.4 on ehitatud Volkswageni modulaarsele elektrisõiduki platvormile (MEB). Minimalistlikku interjööri on täiustatud kvaliteetsete viimistlusmaterjalide, puutetundlike juhtnuppude ning uusimate tehnoloogiatega.

Pagasiruum mahutab 543 liitrit ja tagumiste istmete seljatugede allaklappimisega saab seda suurendada tervelt 1575 liitrini. Valikulise haakekonksu abil suudab elektriline linnamaastur tagaveolisena vedada kuni 1000 kilogrammi ning nelikveolisena kuni 1200 kilogrammi haagist.

Volkswagen ID.4 GTX
Volkswagen ID.4 GTX Foto: Volkswagen

ID.4 elektriautoga tuleb kaasa sõitmisel näiteks valgussignaalidega juhiga suhtlev ID.Light, liitreaalsusega esiklaasinäidik, mis projitseerib olulist teavet tuuleklaasile otse sõitja vaatevälja, juhtmevaba Apple Carplay ja Android Auto.

Lisaks põhinevad ID. perekonna sõidukite tark- ja riistvara uuel süsteemil, tänu millele saavad autod tehnilisi uuendusi üle õhu iga kolme kuu tagant. Lisaks tarkvara jõudluse optimeerimisele, võivad värskendused sisaldada ka uusi funktsioone ja kohandamisvalikuid. Uus süsteem tagab, et kõik ID. kliendid saavad oma autole uuendusi ilma esindust külastamata.

Volkswagen ID.4 GTX
Volkswagen ID.4 GTX Foto: Volkswagen

55 kWh akuga ID.4 on saadaval kahes versioonis: 109 kW (149 hj) või 125 kW (170 hj) võimsusega ning sõiduulatusega kuni 340 km (WLTP).

Kõikidel ID.4 mudelitel on kaasas CCS laadimiskaabel kiireks alalisvooluga laadimiseks (DC). Tavalise alalisvoolu laadimisvõimsus 55 kWh aku puhul on 50 kW (võimalik suurendada 100kW-ni).

ID.4 GTX mudeli võimsus on 220 kW (299 hj) ning see on ainus nelikveoline mudel ID.4 seerias. 77 kWh aku võimaldab ühe laadimisega sõita kuni 480 km (WLTP). Mudel võimaldab maksimaalselt 125 kilovatist laadimist, tänu millele on võimalik 30 minutiga saada juurde umbes 300 km sõiduulatust.

Volkswagen ID.4 GTX
Volkswagen ID.4 GTX Foto: Volkswagen

ID.4 on Eestis saadaval alates märtsi lõpust ning on seni pälvinud klientidelt suure tähelepanu – Volkswageni Eesti esindustes on ID.4 hetkel nõutuim proovisõiduauto.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles