Elon Musk: Tesla kaalub Venemaale tehase rajamist

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Tesla Straße ehk Tesla tänava silt Brandenburgis, kus on ehitusjärgus uus Tesla Gigafactory tehas
Tesla Straße ehk Tesla tänava silt Brandenburgis, kus on ehitusjärgus uus Tesla Gigafactory tehas Foto: Uwe Koch/Eibner-Pressefoto via www.imago-images.de/imago images/Eibner

Mõni päev tagasi külastas Elon Musk lühidalt Londoni lähedal asuvat Lutoni lennujaama, kus ta kohtus Suurbritannia valitsusega, kes loodavad, et ta võib oma järgmise elektriautode tehase nende riiki ehitada. Kuid reedel ütles Musk, et ta on kaalumas võimaliku asukohana hoopiski Venemaad.

Elon Musk on varem öelnud, et Ühendkuningriigi lahkumine Euroopa Liidust on tekitanud tema ettevõtte jaoks liiga suure riski arvestades seda, et nad soovivad eksportida suurema osa oma autotoodangust Euroopasse. Tema hiljutine kahepäevane visiit Londoni lähedal on aga toonud kaasa spekulatsioone kohalikus meedias, et ta võis oma meelt muuta, kirjutab finantsleht Barron’s.

Ühendkuningriigi Investeerimisbüroo, mis loodi eelmisel aastal välisinvesteeringute riiki meelitamiseks, on meediaaruannete kohaselt palunud piirkondlikel ametivõimudel esitada oma plaanid potentsiaalse uue Tesla tehase asukoha jaoks, mis võiks katta 250 hektarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles