Küberturbefirma: saja miljoni Androidi kasutaja andmed on kergesti ligipääsetavad

tehnika.postimees.ee
Copy
Saja miljoni Androidi kasutaja andmed on kergesti ligipääsetavad
Saja miljoni Androidi kasutaja andmed on kergesti ligipääsetavad Foto: SCANPIX

Küberturbefirma Check Point avastas Google'i äpipoest 23 rakendust, mille kasutajate andmetele on võrdlemisi lihtne ligi pääseda.

«Meil õnnestus saada kätte palju delikaatset infot, sealhulgas meiliaadresse, paroole, privaatvestlusi, seadmete asukohti, kasutajanimesid ja muud,» kirjutas Check Point oma blogis ja lisas, et kui mõni kurjategija need andmed kätte saaks, siis võiks ta toime panna pettusi, identiteedivargusi ja kaaperdada kasutajate teisi kontosid.

Check Point tõi välja, et probleemid avastati 23 rakendusel, millel on kokku sada miljonit kasutajat. Need äpid hoiavad kasutajate andmeid turvamata andmebaasides ja pilveteenustes. Uurijad tõid välja, et andmetele ligi pääsemine ei võtnud palju aega ja ei ole väga keeruline inimestele, kes teavad, kust neid otsida.

Küberturbefirma tõi nimeliselt välja viis rakendust, mille kasutajate andmed võivad ohus olla. Nendeks on Astro Guru, iFax, Logo Maker, Screen Recorder ja T’Leva.

Check Pointi uurijatel õnnestus näiteks ligi pääseda astroloogiaäpi Astro Guru kasutajate andmetele ja isegi makseinfole. Rakendust on Google'i äpipoest alla laetud üle kümne miljoni korra.

Check Point võttis enne oma ülevaate avaldamist ühendust ka Google'i ja rakenduste loojatega. Osad äpid muutsid oma sätteid selle järel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles