Donald Trumpi blogi ebaõnnestus: külastajate arv on drastiliselt langenud (3)

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Donald Trump
Donald Trump Foto: SCANPIX

USA endise presidendi Donald Trumpi blogi on mai jooksul suure osa lugejatest kaotanud.

Suurtelt sotsiaalmeediaplatvormidelt blokeeritud Trump tuli kuu alguses välja blogiga From the Desk of Donald J. Trump. Endise presidendi blogipostituste jagamine sotsiaalmeedias on viimastel nädalatel kordades kukkunud, kirjutab Huffington Post.

Kui esimesel päeval jagati Trumpi blogi sotsiaalmeedias 159 000 korda, siis kukkus see kiirelt 30 000 peale. Paar päeva hiljem olid sotsiaalmeedias jagamised alla 15 000 ja pole enam sellest kõrgemale tõusnud. Viimastel nädalatel on tema postitusi näiteks Facebookis jagatud vähem kui 2000 korda päevas.

Kui Trump veel Twitteris oli, siis said tema postitused sadu tuhandeid reaktsioone. Näiteks eelmise aasta oktoobris tehtud postitusele, kus Trump teatas, et nakatus koroonaviirusesse, reageeriti mõne tunniga 1,6 miljonit korda.

«Inimesed ei järgne talle sellesse väiksesse platvormi ja numbrid kinnitavad seda. Tal pole enam võimalik samamoodi enda loodud sisu inimestele ette sööta,» ütles Põhja-Carolinas asuva Eloni ülikooli professor Megan Squire.

Pärast Kapitooliumi ründamist jaanuaris sulges Twitter Trumpi kasutajakonto, viidates vägivalla ülistamise kaudu kasutustingimuste rikkumisele. Samuti sulges tema konto Facebook, mille tegevjuht Mark Zuckerberg argumenteeris, et risk lubada presidendil nende teenust edasi kasutada, oli liiga suur.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles