Instagrami uuendus: kasutajad saavad võimaluse peita postituste meeldimiste arv

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Instagrami kasutajad saavad varsti postituste juurest meeldimiste arvu peita
Instagrami kasutajad saavad varsti postituste juurest meeldimiste arvu peita Foto: SCANPIX

Sotsiaalmeediaplatvorm Instagram hakkab pakkuma kasutajatele võimalust peita postituste juures meeldimiste arv.

Platvormi teatel tahetakse uuendusega muuta kasutajate kogemus pingevabamaks, kirjutab BBC.

Kasutajad, kes funktsiooni sisse lülitavad, näevad edaspidi postituste juures, et selle on meeldivaks märkinud üks nende jälgija «ja teised». Numbrit enam ei kuvata.

Uut funktsiooni on testitud alates 2019. aastast ja nüüd viiakse see järk-järgult kõikide kasutajateni üle maailma. «See võttis kauem aega kui lootsin, aga ma olen elevil, et saame anda inimestele suurema kontrolli,» kommenteeris Instagrami juht Adam Mosseri.

Instagrami teatel ei nähtud uuenduse katsetamisel, et see oleks kasutajate käitumist või heaolu eriliselt muutnud. Varasemalt on muretsetud, et postituste meeldimiste arv võib mõjutada kasutajate vaimset tervist või enesekindlust.

Hiljutine Oxfordi ülikooli interneti instituudi uuring ei leidnud kinnitust, et sotsiaalmeedia kasutamine kahjustaks teismeliste vaimset tervist.

Mosseri sõnul viidi muudatus sisse, et inimesed saaksid end platvormil hästi tunda. «Mida rohkem me saame anda inimestele võimalust kujundada Instagrami ja Facebooki nagu neile meeldib, seda parem,» sõnas ta. Facebook on Instagrami emafirma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles