Looduskatastroofide mõju linnakeskkonnale on võimalik ennustada

Copy
Selleks, et muuta meie kogukonnad looduslike ohtude suhtes vastupidavamaks, peame teadma, millist kahju need võivad tulevikus tekitada.
Selleks, et muuta meie kogukonnad looduslike ohtude suhtes vastupidavamaks, peame teadma, millist kahju need võivad tulevikus tekitada. Foto: Larsen, Marius Helge/NTB scanpix

Tehisintellekt pakub lisaks tööstusdisainile, äriettevõtele ja meelelahutusvaldkonnale uusi võimalusi ka tsiviilehitus- ja linnaplaneerimismaailmas, aidates luua turvalisemaid, jätkusuutlikumaid ja vastupidavamaid tehiskeskkondi.

Berkeley ülikooli insenerid on välja töötanud digitaalse tööriistakomplekti nimega BRAILS, mis võimaldab automaatselt kindlaks tehas linna hoonete omadused ning tuvastada riske, mis võivad neid tabada maavärinate, orkaanide või tsunaamide korral.

Projekt sai alguse vajadusest kiirelt ja usaldusväärselt linnastruktuuride omadusi kirjeldada. Insenerid soovisid simuleerida ohtude mõju kõigile piirkonna hoonetele, kuid neil ei olnud hoonete atribuutide kirjeldusi – hooneid aga oli miljoneid. Siinkohal tuligi appi tehisintellekt, mille abil suudetakse vajalikku teavet koguda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles