Microsoft tõi Windows 10 uuendusega tagasi tüütu hüpikakna (2)

tehnika.postimees.ee
Copy
Microsofti logo
Microsofti logo Foto: SCANPIX

Värske Windows 10 uuendusega on kaasas ka kurikuulus hüpikaken, mis keelitab kasutajaid Microsofti otsingumootorit kasutama.

Windowsi uuenduse installeerinud kasutajad on hakanud saama teateid, mis kutsuvad kasutajaid üles Bingi peamiseks otsingumootoriks seadistama. Kui inimene kasutab otsingumootorina Google'it, siis saab ta teate, et «Microsoft soovitab brauseri sätteid muuta», kirjutab Techradar.

Redditis kirjutavad mitmed kasutajad, et Microsoft on hakanud viimasel ajal väga sageli Bingi teadet kuvama.

Microsofti eesmärk suunata inimesi Edge brauserit ja Bingi otsingumootorit kasutama. Google domineerib otsingumootorite turgu 92 protsendiga, kuid Bingile kuulub sellest vaid veidi üle kahe protsendi.

Bingi teavitused annavad kaks varianti, millest üks suunab sätteid muutma ja teine «Võib-olla hiljem» paneb hüpikakna kinni. Kui kasutaja paneb hüpikakna kinni, siis tuletab see end teatud aja möödudes uuesti meelde. Selleks, et teavitused välja lülitada, tuleb brauseri Edge aadressiribale sisestada «edge://flags», mis avab lehe «Experiments». Teavituste blokeerimiseks tuleb välja lülitada valik «Show feature and workflow recommendations».

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles