WhatsAppi kannapööre: inimesed, kes uute tingimustega ei nõustu, saavad äppi edasi kasutada

Toomas Randlo
, reporter
Copy
WhatsApp ei sea piiranguid kasutajatele, kes uute tingimustega ei nõustu
WhatsApp ei sea piiranguid kasutajatele, kes uute tingimustega ei nõustu Foto: SCANPIX

Facebookile kuuluv suhtlusrakendus WhatsApp teatas mai alguses, et inimesed, kes ei nõustu äpi uute privaatsustingimustega, ei saa seda edasi kasutada.

WhatsAppi uued tingimused jõustusid 15. maist ja sellega mitte nõustuvate kasutajate kontosid lubati piirama hakata. Nüüd aga teatas Facebook, et plaanid muutusid ja kellelegi ei hakata piiranguid seadma, kirjutab The Verge.

See tähendab, et kasutajad, kes pole uute tingimustega nõustunud, saavad rakendust kasutada samamoodi nagu need, kes on nõustunud. WhatsAppi pressiesindaja sõnul saavad tingimustega mitte nõustunud kasutajad ainult pidevalt meeldetuletusi, et nad võiksid nõusoleku anda.

WhatsAppi privaatsusuuendus sai palju negatiivset tähelepanu, kui sellest teatati aasta alguses. Selle ümber oli palju segadust ja mitmed väljaanded kirjutasid, et WhatsApp hakkab kasutajate andmeid jagama Facebookiga. Konkureerivad rakendused Telegram ja Signal võitsid pärast seda juurde miljoneid kasutajaid.

Suhtlusäpi kohaselt ei jagata inimeste omavaheliste vestluste sisu Facebookiga, vaid ainult sõnumeid, mis on saadetud ettevõtetele. Seda sisu võidakse kasutada reklaami eesmärkidel.

WhatsApp jagab juba Facebookiga kasutajate telefoninumbreid ja seda on tehtud 2016. aastast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles