Venemaa hakkab nõudma veebihiidudelt kohalikke esindusi

Copy
Sotsiaalmeedia äppid. Pilt on illustratiivne.
Sotsiaalmeedia äppid. Pilt on illustratiivne. Foto: DADO RUVIC/REUTERS

Vene seadusandjad kiitsid teisipäeval heaks eelnõu, mis nõuab välismaistelt internetifirmadelt kohalike kontorite loomist, vastasel juhul ähvardavad karmid karistused kuni keeluni välja.

Eelnõu puudutab firmasid, millel on Venemaal üle 500 000 kasutaja, ja see kiideti heaks esimesel lugemisel vajaminevast kolmest, teatas parlamendi alamkoda.

Seaduse rikkumine tooks kaasa karistused, sealhulgas reklaamitulu keelu, maksete kogumise keelu või teenuse osalise või täieliku sulgemise terves riigis.

Venemaa on viimastel kuudel suurendanud kontrolli veebiplatvormide Facebook, Twitter ja YouTube üle. President Vladimir Putini sõnul on tehnoloogiahiiud muutunud niivõrd mõjukaks, et nad on hakanud tõrjuma riike.

Septembris seisavad Venemaal ees parlamendivalimised. Kremli kriitikud on väljendanud muret, et uued piirangumeetmed võivad olla mõeldud opositsiooni vaigistamiseks.

Jaanuaris süüdistasid Vene võimud välismaiseid suhtlusvõrgustikke riigi siseasjadesse sekkumises, kuna need ei kustutanud üleskutseid protestiks vangistatud opositsiooniliidri Aleksei Navalnõi toetuseks.

Märtsis aeglustas riigi meediajärelevalve Twitterit, süüdistades firmat suutmatuses eemaldada lapspornograafiaga, uimastitega ja alaealiste enesetapule julgustamisega seotud sisu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles