Huawei esitles uusi nutiseadmeid ja operatsioonisüsteemi Harmony OS 2

tehnika.postimees.ee
Copy
Huawei esitles uusi tooteid
Huawei esitles uusi tooteid Foto: Huawei

Tehnoloogiaettevõte Huawei avalikustas täna neli uut toodet, mille hulka kuuluvad nutikellad, tahvelarvutid, kõrvaklapid ja kõrge eraldusvõimega ekraanid. Kõik seadmed toimivad uue Harmony OS 2 operatsioonisüsteemiga.

Huawei tarbijatoodete tegevjuht Richard Yu selgitas uusi seadmeid ja operatsioonisüsteemi tutvustaval üritusel, et seadmed muutuvad tänapäeva maailmas üha nutikamaks ja on kõikjal omavahel ühendatud. «Harmony OS operatsioonisüsteem ja valik sellel põhinevaid nutiseadmeid on järjekordseks näiteks meie soovist pakkuda parimat võimalikku kasutajakogemust,» märkis ta.

Uute toodetena tutvustas Huawei täna mitmeid järgmise põlvkonna nutiseadmeid, sealhulgas nutikellade sarja Huawei Watch 3 ja Huawei Watch 3 Pro, tahvelarvuteid Huawei MatePad Pro, juhtmevabasid kõrvaklappe Huawei FreeBuds 4 ning tipptasemel ekraanidega monitore MateView ja MateView GT.

Nutikellad on saadaval nii Huawei Watch 3 Pro kui Huawei Watch 3 mudelitena. Viimase korpus on sarnaselt varasematele mudelitele valmistatud roostevabast terasest ja Huawei Watch 3 Pro oma valmistatud titaanist. Nende materjalidega on tagatud vastupidavus ja ühtlasi loodud omapärane disain. Kellade kumer ekraan tekitab neile ilma raamita efekti.

Kellade krooni eripäraks on tundlikkus vajutustugevuse suhtes. Samuti on kelladel vibratsiooni efekt, mis aitab kasutajal paremini erinevaid funktsioone aktiveerida. Tänu uuele operatsioonisüsteemile ühilduvad nutikellad telefoniga hõlpsalt ja võimaldavad otse randmel mugavalt telefonikõnesid teha ja sõnumeid vahetada, pakkudes ka GPS-navigeerimise võimalust.

«Uued kellad pakuvad kindlasti põnevaid võimalusi spordihuvilistele, sest võimalik on valida ligi 100 erineva treeningu vahel ja näha erinevaid näitajaid oma liikumise ning tervise kohta. Lisaks kehatemperatuuri ja vere glükoosisisalduse mõõtmisele suudab kell tuvastada, kui inimene on teadvuseta, ning kutsuda talle abi,» tõi Huawei Eesti koolitusjuht Jekaterina Mishina näiteid.

Uute nutikellade eripäraks on kauakestev aku - nii näiteks saab Huawei Watch 3 Pro kella kasutada interaktiivsete rakendustega kuni 5 päeva ja tavarežiimil kuni 21 päeva ning Huawei Watch 3 puhul vastavalt 3 ja 14 päeva.

12,6-tollise OLED FullView ekraaniga uus Huawei MatePad Pro on praegu turul suurimat ehk 90-protsendilist ekraani ja korpuse suhet pakkuv tahvelarvuti. Tänu Harmony OS operatsioonisüsteemile saab tahvelarvutit ühendada nii telefoni kui sülearvutiga.

«Samuti toetab see Huawei mitme ekraani ühiskasutuse funktsiooni, mis on Huawei seadmete kasutajate jaoks juba tuttav ning pakub võimalust sekunditega dokumente ühest seadmest teise üle kanda või kasutada tahvelarvutit joonistuslauana,» selgitas Mishina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles