Elon Muski kosmoseettevõte asutab Leedus tütarettevõtte

BNS
Copy
SpaceXi ja Starlinki asutaja Elon Musk.
SpaceXi ja Starlinki asutaja Elon Musk. Foto: JOE SKIPPER/REUTERS

USA kosmosefirma SpaceX-i saabumine Leetu oma satelliidipõhise internetitehnoloogiaga Starlink ei ole küll veel suur samm, kuid see on kohalikele inimestele ja äridele hea, ütles ärimees Vladas Lasas, kes oli üks firma Leetu meelitajaid.

«See käik ei ole veel investeeringu mõttes suur, kuid see avab häid võimalusi tulevikuks. Nad vajavad ka maapealseid jaamasid ja ma ei tea, kas nad on huvitatud meie territooriumist ja kas nad seda vajavad,» ütles Lasas.

SpaceX-i täpsed investeerimisplaanid Leedus ei ole veel selged, lausus ta, kuid lisas, et Starlinki interneti saabumine on elanikele ja idufirmadele hea.

«Olles esimeste seas, kellel on Starlinki ühendus, saame me luua selle platvormi abil tehnoloogiat. See on suur asi, ma arvan, ja see on väikesele riigile hea võimalus selles valdkonnas juhtrollis olla,» rääkis ta.

Leedu välisinvesteeringute agentuuri Investuok Lietuvoje endise juhi Mantas Katinase sõnul võib olla SpaceX-i otsus Leetu tulla seotud riigi regulatiivse keskkonna ja poliitilise toega.

«See ei oleks esimene kord, kui Leedu on kasutanud seda strateegiat, et proovida pakkuda uuenduslikele firmadele paindlikkust teatud lahenduste katsetamisel ja see võib olla üks meie peamisi eeliseid,» ütles ta.

SpaceX registreeris kolmapäeval Leedus ettevõtte Starlink Lithuania, mille ainuomanik on Starlink Holdings Netherlands ja mille tegevjuht on SpaceX-i inimressursside ja äritegevuse direktor Lauren Dreye.

Maa orbiidil on praegu üle 1100 Starlinki satelliidi, kuid lõpuks peaks võrgustik kasvama 12 000 sateliidini.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles