Fiat plaanib aastast 2030 toota ainult elektriautosid (1)

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Fiati tegevjuht Olivier François elektrilise Fiat 500 kõrval.
Fiati tegevjuht Olivier François elektrilise Fiat 500 kõrval. Foto: Flavio Lo Scalzo/REUTERS

Itaalia autotootja Fiat on võtnud endale kohustuse toota aastast 2030 ainult elektriautosid, lubades alates 2025. aastast oma globaalsest tootevalikust järk-järgult kaotada kõik põlemismootoriga mudelid.

Fiat tõi hiljuti müüki oma ülipopulaarse 500 linnaauto uue elektrilise versiooni, mida müüakse koos vanema sisepõlemismootoriga 500-ga. Ettevõte teatas, et soovib parandada juurdepääsu elektriautodele, sealhulgas parandada laadimise infrastruktuuri ning aidata kaasa õhu kvaliteedi parandamisele, vahendab Autocar.

«Aastatel 2025 kuni 2030 muutub meie tootevalik järk-järgult ainult elektriliseks. See on Fiati jaoks radikaalne muutus,» ütles Fiati tegevjuht Olivier François. «Otsus uue ning ainult elektrilise 500 turule toomise kohta tehti tegelikult juba enne koroonapandeemiat. Me olime juba siis teadlikud, et maailma jaoks ei saa enam kompromisse teha. Me peame kiirelt tegutsema ja planeedi Maa heaks midagi tegema.»

Kuna Fiat on tänu 500 populaarsusele keskendumas aina enam linnaautodele tundub antud samm suuresti mõistlik. Samuti aitab see Fiati kaubamärki eristada teistest Stellantise kontserni peavoolumarkidest nagu Peugeot, Opel ja Citroën.

Torinos asuv ettevõte ütles, et nende eesmärgiks on veel parandada laadimisjaamade kättesaadavust kogukondadele, kellel puudub regulaarne juurdepääs laadimispunktidele, näiteks korterites elavatele inimestele, ning nad soovivad ka suurendada kiirlaadimispunktide arvu.

Fiat on kõige hiljutisem autotootja, kes on võtnud kohustuse oma automudelid suuresti või täielikult elektrifitseerida ning seda ka suuresti üha karmima seadusandluse tõttu. Mitmed riigid, sealhulgas Suurbritannia, on juba võtnud endale kohustuse keelata praktiliselt kõigi uute heitgaase emiteerivate autode müük alates 2030. aastast. Kuid Fiati lubadus saada täiselektriliseks alates 2030. aastast kehtib ka riikides, kus saastavate autode müük on endiselt lubatud.

 
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles