Ülemaailmse internetirikke põhjustas kasutajapoolne seadete muudatus

Copy
Fastly logo.
Fastly logo. Foto: Andre M. Chang

Teisipäevase üleilmse internetirikke taga oli «kasutaja konfiguratsiooni muudatus», mis põhjustas jaotusvõrgus vea, teatas kolmapäeval intsidendi keskmes olnud tehnoloogiafirma.

Nick Rockwell USA ettevõttest Fastly kirjutas blogipostituses, et katkestus oli «ulatuslik ja tõsine» ning selle põhjustas kasutajapoolne konfiguratsiooni muudatusega kaasnenud tõrge.

Katkestus kestis umbes tund aega ja muutis kättesaamatuks rahvusvaheliste meediaorganisatsioonide ja valitsuste veebilehed, nende seas Valge Maja, Briti valitsus, New York Times, Reddit ja Amazon.

Rike tõi välja kui suurel määral sõltub globaalne internet käputäiest «sisujaotusvõrkudest», mis veebilehtede kasutamist kiirendada aitavad.

Rockwelli teatel sisaldas Fastly hiljutine tarkvarauuendus viga, «mis võinuks avalduda teatava kasutaja konfiguratsiooniga spetsiifilistel tingimustel».

See juhtus teisipäeval, kui «kui üks kasutaja viis läbi valiidse konfiguratsiooni muudatuse, mis sisaldas spetsiifilisi tingimusi, mis vea vallandas».

Rockwell lisas, et häire tuvastati minuti jooksul, kuid selle parandamine ja mõjutatud lehtede taastamine võttis 49 minutit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles