Maailma suurim lihatootja maksis küberkurjamitele suure lunaraha (2)

PM Majandus
Copy
JBSi tehas.
JBSi tehas. Foto: Scanpix/ REUTERS

Maailma suurim lihatootja, Brasiilia kontsern JBS maksis häkkeritele pärast küberrünnakut 11 miljoni dollari (9 miljoni euro) suuruse lunaraha. «See oli meie firmale väga raske otsus. Aga pidime seda tegema vältimaks meie klientidele võimalikke riske,» lausus kontserni kuuluva JBS USA juht Andre Nogueira.

Deutsche Welle kirjutab, et Ameerika võimud alustasid uurimist ning ei ettevõtte ega ka nende klientide andmed kannatada ei saanud.

Mai lõpus sattus ettevõte küberrünnaku ohvriks ning oletatavalt Venemaalt pärit kurjategijad esitasid lunarahanõude. Rünnak halvas ettevõtte tootmise Austraalias, aga puudutas ka Kanadat ja USAd.

FBI tuvastas, et selles rünnakus osales Venemaaga seotud häkkerite rühmitus REvil, mille väljapressimisprogrammid on tuntud ka Sodinokibi nime all.

Mai keskel teatas Londoni analüüsifirma Elliptic, et häkkerirühmitus DarkSide sai mitmelt ohvrilt krüptovaluutas vähemalt 90 miljonit dollarit (umbes 73,6 miljonit eurot). Nii maksis rünnaku alla sattunud USA Colonial Pipeline 4,4 miljonit dollarit. 9.juunil teatas USA justiitsministeerium, et neil õnnestus sellest 2,3 miljonit dollarit tagasi saada.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles