VIDEOD MÄNGUDEST ⟩ E3 nädalavahetuse kokkuvõte: avalikustati «Starfield» ja «Elden Ring» ilmumiskuupäevad

tehnika.postimees.ee
Copy
Starfield
Starfield Foto: Bethesda Softworks LLC

Iga-aastane videomängude mess E3 algas sel nädalavahetusel Microsofti, Ubisofti, Square Enixi ja Bandai Namco suurte teadaannetega.

Peamised sündmused hõlmasid James Cameroni «Avatari» filmidel põhineva Ubisofti tulevase mängu ning Bethesda Softworks'i poolt loodud «Starfieldi» esmakordset tutvustamist. «Starfield» on ilmumas 2022. aasta 11. novembril. Kuna Microsoft ostis Bethesda eelmisel sügisel 7,5 miljardi dollari eest, ei ole «Starfield» saadaval konkurendi Sony PlayStationi konsoolidel, teatas Microsoft Bloombergi vahendusel.

Siin on mõned teised suured teadaanded E3 esimesest osast, mis jätkub järgmise kahe päeva jooksul:

  • Mängude kirjastaja Bandai Namco teatas, et «Elden Ring» ilmub 2022. aasta 21. jaanuaril. See on üks oodatuimaid videomänge tänu inimestele, kes on selle loomise taga. Tegu on suure koostööprojektiga, mille taga on Jaapani videomängude arendaja From Software, kes on armastatud Dark Soulsi mängude arendaja, ning George R. R. Martin, kelle fantaasiaromaanidest loodi telesari «Game of Thrones».

  • «Tiny Tina's Wonderlands» on Take-Two Interactive Software'i uus mäng, mis põhineb populaarsel «Borderlandsi» frantsiisil. See ilmub samuti järgmisel aastal.

  • Ubisofti «Far Cry 6» ja Electronic Artsi «Battlefield 2042» on kaks üht suurimat esimese isiku vaates tulistamismängu, mis on ilmumas sel sügisel. Activision Blizzard ei ole veel avalikustanud oma konkureeriva «Call of Duty» sarja järgmist osa.

  • Square Enix annab sel sügisel välja mängu, mis põhineb «Guardians of the Galaxy» frantsiisil. Erinevalt ettevõtte «Avengers» mängust, mis oli eelmine aasta suur pettumus, on tegu single-player-only mänguga ning fännide rõõmuks ei sisalda allalaaditavat sisu ega mikrotehingute makseid.

  • Square Enix tutvustas ka «Final Fantasy Origini», mis on populaarse videomängude frantsiisi uus action mäng ning on ilmumas 2022. aastal.

  • Ubisoft teeb ka koos Nintendoga koostööd «Mario + Rabbids Sparks of Hope» mängu jaoks, mis on segu ikoonilise torumehe ja Rabbidsi mängude seeria vahel. Tegemist on 2017. aastal ilmunud mängu jätkuga ja see ilmub eksklusiivselt Nintendo Switchi konsoolil.

  • Xboxi esitlusel tutvustas Microsoft indie-mänge, nagu näiteks rollimäng «Eiyuden Chronicle» ja «12 Minutes», mille peaosades mängivad näitlejad Daisy Ridley ja Willem Dafoe. Microsoft ütles ka, et kauaoodatud «Halo Infinite» ilmub sel pühade hooajal ehk aasta pärast selle algselt kavandatud ilmumist.

  • Suurem osa Xboxi esitlusel näidatud mängudest on saadaval Xbox Game Pass'i tellimusteenuses, mis on viimastel aastatel olnud Microsofti fookuses ja millel on jaanuari seisuga üle 18 miljoni tellija. Warner Bros. Entertainmenti tulevane «Back 4 Blood» ja populaarne indie-mäng «Hades» on samuti liitumas Game Passiga sellel aastal.

Järgmine E3-e suursündmus on 15. juunil Eesti aja järgi kell 19:00 algav Nintendo esitlus.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles