Eesti ettevõtte tehisintellekt loob 3D-sisu liitreaalsuse platvormidele

tehnika.postimees.ee
Copy
Foto: Erakogu

Sellel nädalal toimuv Euroopa suurim tehnoloogiakonverents VivaTech 2021 ja Eesti tehnoloogifirma Alpha AR on ühendanud jõud, et pakkuda külastajatele liitreaalsuse abil järgmise generatsiooni konverentsikogemust. 

Läbi virtuaalsete lahenduste avaneb külastajatele võimalus kogeda konverentsil esitletud innovatsioone virtuaalselt ja mugavalt - kasvõi kodus diivanil olles.

Üritus toimub 16.-19. juunil Pariisis juba viiendat korda. Selle eesmärk on edendada idufirmade arendamist, digiüleminekut ja innovatsiooni. 2019. aastal jõudis VivaTech 231 miljoni inimeseni üle kogu maailma.

Sel aastal pakub VivaTech aga koostöös Eesti ettevõttega Alpha AR enda külastajatele hübriidset virtuaallahendust. See tähendab seda, et lisaks kohapeal toimuvatele üritustele saab kogeda konverentsil esitletud innovatsioone ka digitaalsel kujul läbi 3D-lahenduste. Nii saab konverentsist osa veelgi enam tehnoloogiaeksperte üle terve maailma.

«Liitreaalsuse populaarsus on tõusuteel ja meie ettevõte on seda võimalust ära kasutanud. Eriti COVID-19 järgses maailmas on näha, et liitreaalsus on muutumas uueks standardiks. Kui 3D sisu loomisel teeb suurema osa tööst ära tehisintellekt, siis aitab see kaasa liitreaalsuse lahenduste oluliselt suuremale kasvule. Inimestele meeldib, kui asjad saavad kiirelt ja lihtsalt valmis,» selgitab ettevõtte kaasasutaja ja tegevjuht Madis Alesmaa.

Kui siiani on olnud 3D-sisu loomine kallis ja aeganõudev protsess, siis 2018. aastal asutatud Alpha AR tegeleb automaatse 3D-sisu loomisega. Tänaseks päevaks tehakse koostööd paljude jaekaubanduse brändide ja liitreaalsuse arendajatega, ning teenuse teeb unikaalseks tehisintellektil põhinev lahendus.

Eelmisel aastal jõudis Alpha AR maineka ja rahvusvahelise LVMH Innovatsiooni Auhinna finalistide hulka. See on olnud kogu meeskonnale suur tunnustus tehtud töö eest ning näitab, et liigutakse õiges suunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles