Virgin Galactic sai loa reisijateveoks kosmosesse, mille peale lendas aktsia taevasse (1)

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Virgin Galacticu asutaja Sir Richard Branson.
Virgin Galacticu asutaja Sir Richard Branson. Foto: Don Emmert

Virgin Galactic sai ametliku heakskiidu klientide lennutamiseks kosmosesse, mis viib miljardär Sir Richard Bransoni poolt rajatud kosmoselendude ettevõtte sammu võrra eesmärgile lähemale. Antud teate peale tõusid firma aktsiad õhku.

USA Föderaalne Lennuamet täiendas ettevõtte olemasolevat litsentsi, et see hõlmaks klientide lende, teatas Virgin Galactic reedel oma avalduses, öeldes, et heakskiit on esimene omataoline. Ettevõte kinnitas ka, et 22. mai katselend täitis oma eesmärgid, vahendab Bloomberg.

Heakskiidu saamine on järjekordne verstapost tööstusele, mis veel hiljuti kuulus rohkem ulme valdkonda. Ettevõtja Richard Bransoni asutatud Virgin Galactic on oma eesmärgi nimel töötanud alates 2004. aastast. Miljardär Jeff Bezos plaanib oma esimest reisi juulis, olles oksjonil 28 miljoni dollari eest müünud ühe reisijakoha.

«Inimeste kosmoselendude ajaloos on algamas uus peatükk,» ütles Föderaalne Lennuamet Virgin Galacticu kohta tehtud avalduses. Amet kinnitas, et on «heaks kiitnud esimese ärilise kosmoseloa eraisikute kosmosesse saatmiseks».

Virgin Galacticu aktsia oli õhtuks tõusnud üle 30%. Praegusel hetkel Wall Streetile meeldib Virgin Galacticu aktsia. Kuus analüütikut kümnest, kes ettevõtet katavad, hindavad aktsiat ostu soovitusega. S&P 500 aktsiate keskmine ostuhinnang on umbes 55%.

Reedese tõusuga on Virgin Galacticu aktsia kasvanud selle aasta algusest umbes 127%, kuigi praegune aktsia hind on oma veebruaris saavutatud 52 nädala kõrgeimast tasemest (62,80 dollarit) umbes 13% madalamal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles