New Scientist ⟩ Pandeemia aegu prügistati elektroonikaga vähem

, New Scientist
Copy
Madala ja keskmise sissetulekuga riikides langes elektroonikaseadmete müük pandeemia ajal tunduvalt rohkem, kui kõrge sissetulekuga riikides.
Madala ja keskmise sissetulekuga riikides langes elektroonikaseadmete müük pandeemia ajal tunduvalt rohkem, kui kõrge sissetulekuga riikides. Foto: Caro/Boris Geilert

ÜRO on leidnud, et pandeemia on põhjustanud elektroonikaseadmete müügi vähenemise ning sellega seotult ka elektroonikajäätmete vähenemise. Selline olukord võib valitsustele anda võimaluse parandada elektroonikajäätmete ringlussevõttu.

2019. aastal tekkis ülemaailmselt 53,6 miljonit tonni e-jäätmeid – vana elektroonika, mis võib sisaldada mürgiseid aineid, näiteks broomi sisaldavaid tulelevi takistavaid ühendeid, pliid ja elavhõbedat. Ida- ja Kagu-Aasia tekitasid sellest kogusest üle 22 miljoni tonni, Euroopa ja Põhja-Ameerika samal ajal veidi alla 20 miljoni tonni.

Hoolimata sellest, et pandeemia ajal osteti rohkem sülearvuteid ja mängukonsoole, vähenes elektroonikaseadmete müük kogu maailmas 2020. aasta esimese üheksa kuu jooksul 6,4% võrreldes eelmiste aastatel põhinenud müügiprognoosidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles