Honda muutis kurssi ja hakkab oma elektriautosid ise tootma

Copy
Honda logo.
Honda logo. Foto: PIERRE ALBOUY

Ehkki USA autofirma General Motors toodab Põhja-Ameerikas Honda kaks esimest täiselektrilist mudelit, plaanib Jaapani autotootja kurssi muuta ja enda elektrisõidukeid aastakümne teises pooles ise tootma hakata.

Ettevõtte esindaja sõnul töötab firma välja enda elektriautode struktuuri ja pärast seda, kui kaks GM-i toodetud Honda elektriautot 2024. aastal müüki lähevad, hakkab Honda enda omasid ise tootma.

«Meie kavatsus on kindlasti toota enda tehastes,» ütles Honda USA haru asepresident Dave Gardner ja lisas, et Honda on arendanud akutootmise ekspertiisi läbi hübriidautode tootmise. «Me kavatseme seda ressursi kindlasti ära kasutada.»

Honda ja GM on teinud koostööd vesinik- ja elektriautode tootmises.

Sel aastal teatati, et GM hakkab tootma üht Honda ja üht Acura linnamaasturit, kasutades oma Ultiumi elektrisõidukite struktuuri ja akusüsteemi. Honda linnamaasturi nimeks saab Prologue ja mõlema sõiduki kere, sisemus ja sõiduomadused on Honda disainitud.

Gardneri sõnul prognoositakse Prologue'i müügiks 40 000 kuni 150 000 sõidukit aastas, kuid ta ei täpsustanud, millal sellise arvuni jõutakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles