Renault ehitab hiinlaste abil 2 miljardit eurot maksva akude gigatehase

tehnika.postimees.ee
Copy
Renault logo.
Renault logo. Foto: STEPHANE MAHE

Prantsuse autotootja Renault teatas esmaspäeval, et on sõlminud partnerlussuhted Hiina Envision AESC ja Prantsusmaa Verkoriga, et toota elektriautode akusid Põhja-Prantsusmaal.

Renault teatas, et Hiina Envision investeerib kuni 2 miljardit eurot, et ehitada suur akutehas Põhja-Prantsusmaale Douaisse, mis asub «Renault ElectriCity» elektriautode keskuse läheduses. Prantsusmaa president Emanuel Macron külastas esmaspäeval ka tulevast tehase asukohta, kuhu loodetakse luua 2500 uut töökohta 2030. aastaks, vahendab Reuters.

Renault teatas ka, et nad sõlmisid koostööleppe Prantsuse idufirmaga Verkor, et ühiselt arendada ja seejärel toota kõrgtehnoloogilisi akusid, eesmärgiga omada Verkoris üle 20% suuruse osaluse. «Nende kahe partnerluse kombinatsioon Renault ElectriCityga loob 2030. aastaks Prantsusmaal peaaegu 4500 otsest töökohta, arendades samal ajal tugevat akutootmise ökosüsteemi Euroopa südames,» öeldi avalduses.

Envision AESCi gigatehase võimsus Douais's on 2024. aastal 9 gigavatt-tundi (GWh) ning eesmärgiks on jõuda 2030. aastaks 24 GWh-ni. Envision AESCi gigatehase lähedus Renault ElectriCity tootmisüksustele Douais, Maubeuge's ja Ruitzis loob Hauts-de-France'i piirkonnas 700 täiendavat töökohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles