New Scientist ⟩ Pealtkuulamist võimaldav algoritm on mobiiltelefonides tänaseni

, New Scientist, kaasautor
Copy
Alates 1998. aastast kasutatud turvaauguga mobiilitelefoniandmete krüpteerimisalgoritm on avastatud ka mitmetest tänapäevastest telefonidest.
Alates 1998. aastast kasutatud turvaauguga mobiilitelefoniandmete krüpteerimisalgoritm on avastatud ka mitmetest tänapäevastest telefonidest. Foto: PIERRE ANDRIEU

Mobiiltelefoniandmete krüpteerimiseks kasutatud 1990. aastatest pärit algoritmi on pealtkuulamise võimaldamiseks tahtlikult nõrgendatud, väidab krüptoanalüütikute meeskond. On võimalik, et viga võib lubada juurdepääsu nii mõnelegi täna kasutusel olevale telefonile.

«Tehnilisest vaatepunktist on see turvaauk omamoodi kauniski. Aga ei seda ei ole lihtne ehitada. Tõenäoliselt olid selle tekitamisega seotud väga paljud inmesed,» ütleb Saksamaal Ruhri ülikoolis tegutsev Christof Beierle töörühmast, mis turvaaugu kindlaks tegi.

Kõnealune krüpteerimisalgoritm, mis kannab nime GEA-1, võeti esmakordselt kasutusele 1998. aastal, kui mobiiltelefonivõrgud esmakordselt veebisirvimise ja e-posti kasutamise jaoks andmesidet lubama hakkasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles